How to: Color Blocking

Door Leontien Weggen | Ads Disclosure | 03/06/2015 10:05
How to: Color Blocking

Color blocking is een trend die ook dit jaar weer naar voren komt. We zien het vaak staan, maar weten we wel echt wat het betekent? Wij geven je een kleine how to guide voor deze trend! Color blocking is letterlijk het gebruik van verschillende kleuren/verschillende blokken kleuren in je kleding. Toch zijn er een paar regels wat betreft deze trend. Lees verder en je bent straks een echt CB expert!

Color blocking in vier stappen.


Stap 1: Welke color blocking?

Er zijn drie verschillende soorten CB:
Bij de eerste vorm kies je voor een outfit in één kleur maar in verschillende tinten. Denk bijvoorbeeld aan een fel rode jas met een kersrode rok en een bordeauxrode tas.
Bij de tweede vorm van CB bestaat je outfit uit verschillende gekleurde items. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte top, een marine blauwe jas, een groene broek en een grijze sjaal. 
Bij de derde vorm is de colour blocking reeds geïntegreerd in het kledingstuk. De designer heeft het werk dan al voor je gedaan. De colour blocking is dan al verwerkt in een jas of een jurk. 

Stap 2: Voor welke kleuren kies je?

Je kunt uit twee verschillende soorten kleuren kiezen: de complementaire kleuren of kleuren in dezelfde tinten. Als je kiest voor complementaire kleuren, dan wordt het aangeraden om te beginnen met maximaal drie kleuren. Voorbeelden van complementaire kleuren zijn: rood & groen, paars & geel, blauw & oranje enz.. Als je kiest voor kleuren in soortgelijke tinten dan creëer je diepte in je outfit.

Stap 3: welke kleren kies je?

Zoals bij alle outfits, is het natuurlijk belangrijk dat de kleding bij je past. De kleding moet eigenlijk je persoonlijkheid weerspiegelen. Color blocking is een trend die bij alle stijlen past, het is universeel en daarom is het perfect! Ga voor de soort CB bij stap 1 die bij jouw stijl past. 

Stap 4: Welke accessoires?

Bij deze trend is het belangrijk dat je niet té veel poespas draagt. Je kunt dan ook beter accessoires dragen in neutralen kleuren. Omdat de trend van zichzelf al vrij druk en opvallend is, moet je de rest rustig laten. 


In de drie stylebooks geven we je nog een idee van de verschillende soorten CB die er zijn en hoe dat er dan uit ziet! 


Wat vind jij van deze trend?

How to: Color Blocking
How to: Color Blocking
Liefs LeontienLeontien Weggen
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG