Zomer 2022: Deze trends voor jurken zijn HOT

Door Olav Traas | Ads Disclosure | 06/07/2022 12:01
Zomer 2022: Deze trends voor jurken zijn HOT
Vrouw in een rode cut-out jurk met polka-dots in een open veld

Deze type jurken zijn trendy dit seizoen

De zomer is aangekomen, en dus is het tijd om jouw wintergarderobe opzij te zetten en te genieten van het zonnige weer in een frisse en kleurrijke. In onze uitgebreide selectie van Dames Zomerjurken is er genoeg te vinden, maar wat zijn nou de trends op het gebied van zomerjurken in 2022. Wij bij Kleding.nl hebben onze favoriete trends voor zomerjurken op een rijtje gezet om jouw keuze net wat makkelijker te maken.

1. Cut-out jurken

Cut-out jurken zijn jurken met open details die net wat meer van jouw lichaam tonen, of dit nou de schouders zijn, de middel, of de rug. Omdat het design van een cut-out jurk net wat bloter is, is de jurk het perfecte kledingstuk om fris en koeler te blijven tijdens de warme zomerdagen. De trend past bij het nostalgische thema dat op meerdere catwalks dit jaar te zien waren, en we zagen de populariteit van de cut-out jurk ook terug op het MET Gala eerder dit jaar. Cut-out jurken zijn ook heel goed te combineren met open schoenen, zoals sandalen of sleehakken.

 

2. Y2K jurken

Y2K jurken, ofwel jurken geïnspireerd door de kledingstijl rond het jaar 2000, volgen de fashion trends van dit jaar die gebaseerd zijn op nostalgie van vroeger. Ook de Y2K jurken en andere Y2K kledingstukken vinden we veel terug in popcultuur, zoals bij de populaire zangeres Olivia Rodrigo. Om jouw Y2K jurk de finishing touch te geven, zijn de jurken het beste te combineren met een paar sandalen met hakken, sneakers, of kleurrijke laarzen.

 

3. Broderie jurken

Broderie Anglaise, dat letterlijk Engels borduurwerk betekent, zijn jurken een kenmerkende gaatjes borduurwerk bevatten, en was vooral populair in Engeland in de 19e eeuw. Het luchtige design van de jurken met ronde en ovale gaatjes zijn ideaal voor de zomertemperaturen, en het is geen wonder dat we deze jurken steeds vaker terug zien. Broderie jurken zijn mooi te combineren met open schoenen om jezelf extra koel te houden tijdens de warme zomerdagen.

De beste zomerkleuren voor jurken in 2022

Wat zijn nou de beste zomerkleuren voor jouw jurk in 2022? Wij bij Kleding.nl hebben de favoriete kleur trends voor jurken op een rij gezet voor de zomer!

1. Rode jurken

Deze zomer is het gedaan met de neutrale jurken, en het is tijd om echt te stralen met een prachtige jurk in de kleur rood. Met deze kleur weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zullen zijn!

 

2. Gele jurken

Gele jurken zijn kenmerkend voor de zomer, de kleur van de zon. Net als rode jurken, zijn jurken in de kleur geel ook een grote favoriet voor deze zomer. Mocht rood nou niet jouw kleur zijn, dan is geel altijd een goed alternatief.

3. Witte jurken

Witte jurken zijn een klassieker voor de zomermaanden. Jurken in de kleur wit zijn gemaakt voor het warme seizoen, en zijn bovendien goed te combineren met heel veel andere kleuren.

Zomer 2022 is het jaar van de linnen jurken

Linnen jurken zijn een geweldige keuze voor de stijgende temperaturen. Wanneer het zomerweer je echt te heet wordt, is een jurk gemaakt van linnen altijd een goede optie om jezelf koel te houden. Bovendien, linnen jurken hoeven niet altijd wit te zijn. Bekijk de uitgebreide selectie van Jurken van Linnen voor Dames op onze website om jouw zomerjurk te vinden!

Liefs OlavOlav Traas
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG