Beursgenoteerde Mitula Group koopt Kleding.nl

Amsterdam, 3 maart 2017

Mitula Group Limited, een toonaangevende online classifieds speler, heeft vandaag bekend gemaakt Kleding BV ( Kleding.nl en Fashiola ), over te nemen. Met de Nederlandse kleding zoekmachine wil Mitula haar groei in de fashion vertical versnellen.

Mitula, beursgenoteerd in Australie (ASX: MUA), betaalt als onderdeel van de overname EUR 10 miljoen in contanten en 1 miljoen aandelen Mitula Group. Tevens is er een earn out regeling tot eind 2017 overeengekomen, die ook in aandelen wordt uitbetaald.

Kleding BV exploiteert sites in 16 landen; met Kleding.nl in Nederland en het merk Fashiola in 15 landen binnen en buiten Europa.

Voor meer informatie wordt verwezen naar het oorspronkelijke (Engelstalige) persbericht welke hieronder te downloaden is.

Mitula Group Acquires Fashiola.pdf

Vermeld op o.a.: Telegraaf.nl, Nu.nl, FD.nl, Twinkle Magazine, Retailnews.nl, Emerce.nl, Fashionunited.nl, Reuters.com, Tubantia.nl, Couturekrant.nl,


Kleding.nl expandeert naar 15 landen

Amsterdam, 31 januari 2017

Kleding.nl is in 2016 met haar zusterbedrijf Fashiola uitgerold van 5 naar 15 landen. De internationale expansie maakt onderdeel uit van de groeistrategie van de kleding zoekmachine. De retail omzet steeg naar bijna 5 miljoen euro per maand en komt voor het eerst voor meer dan 50% voort uit de buitenlandse activiteiten. Voor 2017 staan er opnieuw lanceringen in 10 nieuwe landen gepland.

In 2012 startte Kleding.nl in Nederland. Binnen een jaar werd met zusterbedrijf Fashiola de eerste stap over de grens gezet, én met succes - Fashiola lanceerde in Duitsland in 2013 en in de jaren daarna in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Met deze ervaring, een internationaal team van local speakers in Amsterdam én een volledig nieuw ontwikkelde backend, werd besloten om in 2016 vol in te zetten op internationale expansie.

"We zien aan onze traffic- en omzetcijfers dat we met onze 'local approach' in ieder land waar we starten echt iets toevoegen. We draaien binnen 1 á 2 jaar break-even." aldus Peter Langenkamp, directeur bij Kleding.nl "We hebben met Fashiola de ambitie om over de hele wereld actief te zijn. We geven daarom sinds begin 2016 vol gas op de internationale uitrol en hebben tot op heden al onze doelstellingen bereikt."

Maandelijks ontvangt Kleding.nl / Fashiola ruim 3,5 miljoen bezoekers, genereert ze ruim 55.000 transacties en realiseert ze daarmee een retail omzet van bijna 5 miljoen euro.

Vermeld op o.a.: Emerce, FashionUnited (+ interview), Twinkle, RetailNews, Tubantia, Internetkassa.nu, Couturekrant


Kleding.nl investeert fors in TV en Radio

Nijverdal, 20 augustus 2015

Kleding zoekmachine Kleding.nl zet fors in op TV en radio. Er is ruim een miljoen euro gereserveerd voor een cross mediale campagne, waarmee ze haar naamsbekendheid en marktaandeel verder wil vergroten.

Kleding.nl is sinds medio 2014 te horen op diverse radiozenders, waaronder Radio 538. Eind 2014 en begin 2015 zijn de eerste tv-commercials op diverse zenders uitgezonden. Vandaag start een grootschalige nieuwe campagne.

"We zijn van oorsprong vooral actief in online marketing, maar na succesvolle campagnes op o.a. radio en YouTube, gaan we nu ook inzetten op tv", aldus directeur Peter Langenkamp van Kleding.nl. "Tot medio 2016 zullen we op RTL en andere zenders aanwezig zijn, waar we een nieuw en groter publiek willen bereiken."

Kleding.nl is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in online fashion. Tienduizenden consumenten doorzoeken dagelijks het aanbod van ruim 200 aangesloten Nederlandse online kledingwinkels. Onder de merknaam ‘Fashiola’ is het concept uitgerold naar Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje. Dagelijks worden er meer dan 1000 transacties gerealiseerd, wat neer komt op een omzet van 2,2 miljoen euro per maand.

Vermeld op o.a.: Emerce, MarketingTribune, Internetkassa.nu, Couturekrant
Bekijk hier de commercial: YouTube


Kleding.nl lanceert Fashiola UK

Nijverdal, 12 mei 2014

Het Nederlandse bedrijf Kleding.nl is deze week in Groot-Brittannië van start gegaan met Fashiola.co.uk. Vorig jaar werd ook al met succes naar Duitsland uitgebreid. De kleding zoekmachine doorzoekt ruim 650.000 producten van de belangrijkste Britse online kledingwinkels.

Online fashion vertegenwoordigt een marktwaarde 6,9 miljard pond in Groot-Brittannië. Er zijn honderden Britse online kledingwinkels met zeer divers, maar ook heel specifiek aanbod. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan het in Nederland niet veel voorkomende schooluniformen segment, dat in Groot-Brittannië een markt op zich is.

"Wij combineren een groot deel van dit productaanbod op Fashiola.co.uk, waardoor we alle merken, prijzen en beschikbare kleding doorzoekbaar maken." Aldus directeur Peter Langenkamp. "We hebben Britse medewerkers in ons team, om ons zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Er zijn maanden van voorbereiding aan voorafgegaan. De press release die we met PR-agency EdenCancan uitvoeren is onze grootste tot nu toe."

In Nederland werd met Kleding.nl in het eerste bestaansjaar ruim 7,5 miljoen omzet gegenereerd voor de aangesloten winkels. In 2013 groeide de omzet naar ruim 10 miljoen, mede dankzij de uitbreiding naar Duitsland. Er wordt voor 2014 een omzetgroei van tenminste 35% geprognotiseerd. Inmiddels worden ook de voorbereidingen getroffen voor uitbreiding naar Spanje en Frankrijk. Fashiola is de internationale merknaam van het in 2012 opgerichte bedrijf.

In totaal zijn er bij de lancering van Fashiola.co.uk meer dan 650.000 artikelen van ruim 80 webshops doorzoekbaar. Dit aanbod wordt nog dagelijks uitgebreid.

Vermeld op o.a.: Emerce, Twinkle magazine, FashionUnited, Retailnews, De Couturekrant

Download de Fashiola UK perskit


Kleding.nl wint kort geding om handelsnaam

Nijverdal, 3 april 2014

De rechtbank in Amsterdam heeft Kleding.nl in het gelijk gesteld bij het door haar aangespannen kort geding tegen Cyrus I B.V. De rechtbank oordeelde dat Kleding.com inderdaad inbreuk maakt op de oudere handelsnaam van Kleding.nl en dat Cyrus I B.V. het gebruik van haar handelsnaam onmiddellijk moet staken en gestaakt moet houden, op laste van een dwangsom.

De in 2012 gestarte Kledingzoekmachine Kleding.nl is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse sites op het gebied van online kleding shoppen. Het succesverhaal van Kleding.nl is breed uitgemeten in de pers belicht. Eind 2013 lanceerde Cyrus I B.V. haar website Kleding.com met een soortgelijk concept en een vrijwel identieke handelsnaam. Kleding.nl zag zich daarom genoodzaakt stappen te ondernemen, om haar zorgvuldig opgebouwde naamsbekendheid te beschermen.

"De kans op verwarring bij onze bezoekers en partners, en de mogelijke schade voor Kleding.nl was te groot om dit zomaar te laten gebeuren", volgens directeur Peter Langenkamp van Kleding.nl. "Wij hebben Cyrus I B.V. eerst schriftelijk verzocht deze praktijken te staken. Toen hierop negatief gereageerd werd, was er geen andere weg dan naar de rechter. Wij zijn blij met deze uitspraak."

Kleding.nl is, na de succesvolle groei in Nederland, sinds 2013 ook in Duitsland actief met dochtersite Fashiola.de. De kledingzoekmachine wil in mei van dit jaar de website in Groot-Brittannië lanceren, waarna in de loop van 2014 nog 3 landen zullen volgen.

Vermeld op o.a.: Nu Zakelijk, Emerce, Sprout, FashionUnitedRetailnews, SOLV


Kleding.nl lanceert Fashiola in Duitsland

Nijverdal, 22 mei 2013

Deze week heeft Kleding.nl haar eerste internationale zustersite gelanceerd. Met Fashiola.de kunnen vrijwel alle Duitse online kledingwinkels doorzocht worden. Fashiola is de internationale merknaam van de kledingzoekmachine, die vorig jaar met groot succes in Nederland gelanceerd werd.

Net als in Nederland groeit ook het aantal Duitse consumenten dat online aankopen doet enorm snel. Alleen al het afgelopen jaar nam de omzet uit handel met online goederen met 27% toe (naar een totaal van 27,6 miljard*). Kleding, elektronica en boeken zijn de meest gekochte online artikelen in Duitsland. Het aantal online shops groeit daardoor ook, wat het voor consumenten lastig maakt om de juiste leverancier te vinden. Voor Kleding.nl een belangrijke reden om de Duitse markt te betreden.

"Ook in Duitsland zijn er honderden, zo niet duizenden online kledingwinkels, wat het voor de consument lastig maakt om haar favoriete kledingstuk te vinden. Op Fashiola.de is het volledige online aanbod van merken, prijzen en beschikbare kleding te doorzoeken." Aldus directeur Peter Langenkamp. "We gebruiken een deel van de techniek van de Nederlandse kledingzoekmachine, maar hebben lokaal personeel in dienst genomen om in te kunnen spelen op de trends en ontwikkelingen van de Duitse markt."

In totaal zijn er bij de lancering van Fashiola.de meer dan 800.000 artikelen van ruim 80 webshops doorzoekbaar. Dit aanbod wordt nog dagelijks uitgebreid. De doelstelling is om van www.fashiola.de binnen 2 jaar het startpunt te maken voor het kopen van online kleding in Duitsland.

In Nederland werd in het eerste jaar ruim 7,5 miljoen omzet gegenereerd voor de aangesloten winkels. De verwachtingen van de lancering van Fashiola.de in Duitsland zijn dan ook groot; Er wordt voor 2013 een omzetgroei van tenminste 50% geprognotiseerd. Inmiddels worden ook de voorbereidingen getroffen voor uitbreiding naar Groot-Brittannië.

* Bundesverband des Deutschen Versandhandels (bvh)

Vermeld op o.a.: Emerce, FashionUnited, RetailNews.nl

Download de perskit


Mannen kopen meer kleding online

Nijverdal, 26 april 2013

Het aantal mannen dat online kleding koopt neemt toe. In het eerste kwartaal van 2013 steeg het aantal online transacties door mannen met 60%. Vergeleken met heel 2012 is er zelfs sprake van een verdubbeling.

Deze cijfers komen van de kledingzoekmachine Kleding.nl, dat de zoekopdrachten en het klikgedrag van bezoekers analyseerde. Via de site doorzoeken duizenden consumenten dagelijks het aanbod van honderden online kledingwinkels.

Ook opvallend is het aantal bestellingen via mobiele telefoons. Om die reden lanceerde Kleding.nl deze week haar speciale mobiele website. De standaard website was al voor tablets geschikt gemaakt. 35% van de bezoekers komt via een mobile device (25% tablet en 10% smartphone).

Kleding.nl realiseerde in het eerste jaar 7,5 miljoen online omzet en wil in 2013 groeien naar 11,5 miljoen. Daarvoor is expansie naar het buitenland noodzakelijk. De lancering in Duitsland is reeds voorbereid, later dit jaar volgen Groot-Brittannië en België.

Vermeld op o.a.: Telegraaf, Marketing Tribune, Fashionscene.nl, Women Online, Couturekrant.nl, RetailNews.nl

Download de perskit


7,5 miljoen in eerste jaar voor kledingzoekmachine

Nijverdal, 16 april 2013

De kledingzoekmachine Kleding.nl heeft in haar eerste bestaansjaar ruim 7,5 miljoen omzet gegenereerd voor de aangesloten online kledingwinkels. Hiermee zijn alle verwachtingen overtroffen. Kleding.nl zal haar diensten nog dit jaar uitbreiden naar het buitenland.

Een jaar na de lancering blijkt uit groei- en omzetcijfers dat de site inspeelt op een sterke behoefte. Op Kleding.nl doorzoeken consumenten het aanbod van alle online kledingwinkels ineens en worden alleen de leverbare artikelen getoond. Dagelijks worden via de zoekmachine honderden bestellingen geplaatst. Het bedrijf maakt zich klaar om ook in het buitenland te starten. De lancering in Duitsland wordt reeds voorbereid, later dit jaar volgen Groot-Brittannië en België.

"Consumenten helpen om kleding in de juiste maat, van het gewenste merk en voor de beste prijs te vinden, blijft onze doelstelling. Ook in het buitenland, daar zien we nog een enorme groeipotentie." Aldus directeur Peter Langenkamp. ""We kunnen een deel van de techniek hergebruiken, maar willen met lokaal personeel zo goed mogelijk inspelen op de trends en ontwikkelingen van de buitenlandse markten."

Onlangs bleek uit onderzoek van ING dat in 2020 ruim 30% van de totale kledingomzet via internet gerealiseerd zal worden*. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar voor heel West-Europa.

De internationale activiteiten zullen onder één nieuwe handelsnaam worden gedreven. Welke naam dat is, wordt binnenkort bekend gemaakt.

* Bron Economisch bureau ING

Vermeld op o.a.: Twinkle, Emerce, Fashionunited, Retail actueel, RetailNews.nl

Download de perskit


Nederlandse startup introduceert kleding zoekmachine

Nijverdal, 19 april 2012

Vanaf vandaag is het mogelijk om op de website Kleding.nl alle online kledingwinkels te doorzoeken. Met één zoekopdracht zoeken en vergelijken consumenten artikelen van bekende en minder bekende winkels, zoals Zalando, Wehkamp, SuperTrash en Kleertjes.com. De eerste release van Kleding.nl bevat ruim 400.000 artikelen van 95 webwinkels.

Het aantal mensen dat online kleding koopt, neemt sterk toe. De online omzet steeg in 2011 met 14% naar 630 miljoen euro*. Het blijkt echter lastig om deze markt te betreden met een zoekdienst. Onlangs (september 2011) maakte Google bekend te stoppen met Boutiques, dat een jaar eerder nog werd geïntroduceerd als de nieuwe manier van online kleding shoppen. Toch denken de initiatiefnemers met de nieuwe kleding zoekmachine in te spelen op deze aanwezige behoefte. De domeinnaam Kleding.nl werd eind vorig jaar overgenomen, vandaag wordt de site officieel gelanceerd.

"Er zijn honderden zo niet duizenden online kledingwinkels, maar hoe vindt de consument de kleding die zij zoekt, in de juiste maat en voor de juiste prijs? Dit lossen wij op door vanaf één plek een totaal overzicht van alle merken, prijzen en beschikbaarheid te bieden." Aldus investeerder Jan-Willem Tusveld (o.a. oprichter van Vinden.nl en Gaspedaal.nl). "Het aanbod wordt nog dagelijks uitgebreid en onze focus is om de komende tijd de volledige markt op Kleding.nl te krijgen. Dit is ons meest complexe en grootste project tot nu toe."

De zoekmachine is sterk visueel ingesteld. Consumenten kiezen daardoor makkelijker, om vervolgens direct te bestellen bij de betreffende kledingwinkel. Wanneer een maat niet beschikbaar of een prijs nog te hoog is, kan Kleding.nl een notificatie sturen als de gewenste maat weer verkrijgbaar is, of als er acties of aanbiedingen zijn.

* Bron Blauw research / Thuiswinkel.org

Download de perskit