Lana de Kievit:"Ga altijd van je eigen kracht uit en vergelijk jezelf niet met anderen"

Door Nike Van den Buys | Bloggers | 07-06-17
Interview Lana de Kievit

Lana de Kievit is nog geen 25 jaar en heeft het al flink voor elkaar. Ze runt ondertussen al haar tweede (!) bedrijf, is altijd prachtig gekleed & is daarnaast ook aan de binnenkant een mooi mens. Lees hier het interview met Lana over persoonlijke stijl, ondernemen en je eigen weg volgen. 

"Ga altijd van je eigen kracht uit en vergelijk jezelf niet met anderen" 

1. Je bent op jonge leeftijd begonnen met ondernemen. Vanwaar kwam die drang om iets op poten te zetten?

Ik ben opgegroeid in een heel creatief, muzikaal en ondernemend gezin. Als klein meisje was ik altijd al bezig met dingen organiseren, showtjes geven en mooie dingen creëren. Zoals tekenen, schilderen, schrijven, zingen en fotografie. Ik heb een paar (bij)baantjes gehad maar er waren ook dagen dat ik met tranen in mijn ogen naar mijn werk ging. Ik wist gewoon, dit is niet mijn pad. Ik ga later zelf een bedrijf beginnen!

2. Voor jouw bedrijf Fashion4Stage was je veel met styling en mode bezig. Mis je dat niet?

Mode is nog steeds een grote liefde. Ik vind het heerlijk om me uit te kunnen drukken doormiddel van kleding. Dat was ook mijn motto met ‘Fashion4Stage’. Draag kleding die je persoonlijkheid benadrukt. Iedereen is uniek, laat jezelf zien! Het werk als styliste mis ik niet. 
Het is een vak apart, het is topsport. Niets mis mee, maar toch niet helemaal mijn ding. Het is trouwens ook een vak wat vreselijk onderschat wordt en soms zelfs ondergewaardeerd. Maar ik heb geen seconde spijt dat dit mijn opstap is geweest naar alles wat ik nu doe.

Interview Lana de Kievit

"Laat wat vrouwelijkheid zien, maar keep it classy"

3. Als zakenvrouw: wat zijn de key elementen van een goede business look? En in welke items voel jij je zelfverzekerd?

Voor een zakenvrouw is een outfit waarin jij je zelfverzekerd voelt inderdaad heel belangrijk. Ik vind ook best dat je je vrouwelijkheid mag laten zien maar keep it classy. Op kantoor draag ik gewoon casual kleding en meestal ook naar mijn klanten. Als ik op evenementen sta of naar een belangrijke afspraak ga draag ik het liefst een pak met veterschoenen. Maar dan wel een pak met felle kleuren of prints en ik vind het heerlijk dat je tegenwoordig zo’n pak gewoon met sneakers kan dragen. Ik heb een creatief beroep dus het hoeft allemaal niet zo ‘’strak’’ en zakelijk te zijn. Ook al vind ik zo’n traditioneel mantelpakje enorm sexy!

Gerelateerde producten

"Geef je garderobe af en toe een opfrisbeurt"

4. Je bent zelf een styliste. Heb je enkele stylingtips voor ons?

Plan 1x in de zoveel tijd een middagje of avond om je kledingkast door te spitten en ga na of je kleding nog wel echt bij je past. Ik weet niet of ik de enige ben die hier last van heeft maar ik ben echt mega slecht in weggooien, vooral omdat ik altijd overal emotionele waarde aan hecht, ja zelfs aan mijn kleding. Met kleding maak je ook herinneringen. Maar voordat ik het wist droeg ik al een aantal jaar dezelfde items die ik eigenlijk helemaal ontgroeid was. Het paste me niet meer... figuurlijk dan. Dus af en toe een opfrisbeurt kan geen kwaad.

Gerelateerde producten

5. Als je moet kiezen: trends of klassiekers?


Dan ga ik toch voor de tijdloze klassiekers. Trends komen en gaan. Maar klassiekers als de little black dress, blauwe skinny jeans, witte blouse en een pantalon zijn niet te missen!

6. Wie is jouw ultieme stijlicoon?


Eerlijk gezegd heb ik niet echt een stijlicoon. Er zijn zoveel mooie vrouwen met een prachtige kledingstijl. Er zijn wel 2 vrouwen die voor mij de wauw factor hebben.
 Ik vind Audrey Hepburn zo ontzettend vrouwelijk, classy en heel authentiek.
 Dus zij is voor mij dan een stijlicoon uit de jaren 50/60.
 Ook heb ik veel bewondering voor koningin Maxima. Voor welke gelegenheid dan ook, zij weet zich precies op de juiste manier te kleden. Zeer vrouwelijk, modern en ook heel authentiek. Wat een prachtige vrouw!

7. Wat staat er momenteel op jouw wishlist? 
Ik wil ooit…ooit! als ik nog wat stappen verder ben met mijn bedrijf en financieel de ruimte heb om eens een gekke aankoop te doen, schoenen van Sophia Webster. Ik ben fan!

Gerelateerde producten

"Ik geloof dat je alles kan bereiken wat je maar wil"

8. Wat doe je allemaal voor jouw bedrijf en wat vind je het leukste aan je werk?

Ik begeleid creatieve ondernemers en startups op weg naar hun eigen succesverhaal door middel van: Branding | Design | Promotion. 
Dit kan zijn een huisstijl creëren voor starters, bedrijven een boost geven met re-branding, ik bouw online programma’s en ik creëer visuele content voor social media, E-books, nieuwsbrieven, etc. Eigenlijk alles omtrent visuele communicatie. Het is elke keer weer een ontzettende uitdaging. 
Daarnaast deel ik mijn ondernemersavonturen op mijn blog, ben ik met een maatschappelijk project bezig en heb ik mijn eerste boeking als spreekster binnen! 
Dat is dan ook op dit moment mijn grootste doel. Ook al word ik ontzettend blij van mijn werk voor mijn opdrachtgevers want ik heb echt hele leuke klanten! Ik merk dat er een lichtje gaat branden op het moment dat ik mijn verhaal mag delen voor een groep mensen. 
Toen ik 15 jaar was vertelde ik mijn ouders: ‘Ik ga liedjes schrijven, een boek schrijven en ik wil echt iets betekenen voor de maatschappij, ik wil mensen helpen’. 
Dat is waar ik afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Dit allemaal samenvoegen. Ik kom steeds een stap dichterbij, soms wat ongeduldig maar ik probeer echt te genieten van dit proces en ik geloof dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt door hard te werken, niet op te geven en vooral altijd dicht bij jezelf te blijven!

9. Als je één wijze raad aan jonge ondernemers zou meegeven, welke zou dat zijn? 
Doe altijd wat goed voelt. Luister naar je hart en intuïtie. Dit klinkt misschien cliché, maar hoe vaak komt het voor dat we ergens ja tegen zeggen terwijl we eigenlijk voelen dat het beter is om nee te zeggen. Dus voelt iets niet goed zeg nee, voelt het wel goed zeg ja en ga er helemaal voor!

Daarnaast wil ik nog heel graag mee geven om altijd van je eigen kracht uit te gaan, dus vergelijk jezelf niet met anderen die in jouw ogen al veel verder zijn dan jijzelf. Iedereen bewandeld zijn/haar eigen pad

Lana de Kievit:"Ga altijd van je eigen kracht uit en vergelijk jezelf niet met anderen"

Volg Lana ook op Instagram & Facebook.  Of bezoek haar website

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG