Kleding.nl Loves blogger Sophie van Sophievanbalen.com

Door Mandy Schaaf | Bloggers | 19-07-16
Kleding.nl Loves blogger Sophie van Sophievanbalen.com

Sophie is een echte fashionista, op haar dertiende startte ze haar blog Sophievanbalen.com. Fashion stroomt door haar bloed sinds ze een klein meisje was en zelfs haar studie draait om fashion. Wij van Kleding.nl vroegen haar het hemd van het lijf en dit is wat Sophie antwoordde:

Ik krijg inspiratie van mensen op straat.

1. Hi! Vertel eens iets over jezelf!

Ik ben Sophie van Balen en ik ben 18 jaar oud. Op dit moment studeer ik op het Amsterdam Fashion Instituut waar ik de richting Fashion & Branding volg.

2. Waarom ben je begonnen met je blog?

Ik ben begonnen met bloggen toen ik 13 jaar oud was, dat is dus zo’n vijf jaar geleden. De reden waarom ik begon was omdat ik het altijd leuk vond om te schrijven en dit een keer wilde proberen op een echte online blog. Ik haalde altijd veel inspiratie van veel grotere blogs en vandaar dat ik uiteindelijk ook zelf mijn eigen blog opzette! Zo’n twee jaar geleden kocht ik uiteindelijk m’n eigen domein www.sophievanbalen.com waar ik geen moment spijt heb van gehad.

3. Wat kenmerkt jouw blog en jouw stijl?

Wat ik heel belangrijk vind op mijn blog zijn kwalitatief goede foto’s. Ik denk dat de foto’s dan ook wel centraal staan doordat m’n blog layout vrij minimalistisch is. Mijn stijl is elke dag anders, ik kleed me echt naar hoe ik me voel. Van klassiek naar tomboy met een edgy randje. De laatste tijd probeer ik met verschillende stijlen en kleur dan ook veel meer te experimenteren.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dankzij de opleiding die ik volg ben ik veel breder en anders naar dingen gaan kijken. Ik pik onbewust dingen op in het creatieve proces van denken en daarmee neem ik ook dingen mee in m’n outfit. Ook van mensen kijken op straat en van streetstyle blogs krijg ik altijd heel veel inspiratie.

5. Hoe ziet jouw doorsnee week eruit?

Ik zit eigenlijk elke dag aan m’n studie. Of het nu op school is of thuis, ik ben continu bezig met de praktijk of theorie opdrachten. De tijden zijn heel onregelmatig, maar ik sta wel elke ochtend vroeg op omdat ik het anders zonde vind van mijn dag. Ik probeer elke dag ook iets aan m’n blog te doen, ook al is dit een kleine post op Instagram (www.instagram.com/sophievanbalen)

6. Heb je naast bloggen ook andere hobby’s?

Ik vind het heel fijn om mijn energie kwijt te raken in de sportschool of op het hockeyveld, maar verder heb ik naast m’n studie en blog geen andere hobby’s.

7. Wat zijn jouw favoriete bloggers?

Chiara Ferragni en Samantha Maria volg ik zelf heel erg graag, hun stijlen spreken me namelijk heel erg aan. Ook de Nederlandse Noor van Queen of Jetlags en Anna Nooshin zijn wel echt een voorbeeld voor mij, ik vind hun verschillende stijlen super tof.

8. Noem jouw 5 ultieme fashion musthaves

Een goed paar witte sneakers, mooie aansluitende jeans, een leren biker jack, stoere boots en een mooie klassieke designertas (deze staat bovenaan m’n wishlist!)

9. Wat is je favoriete  winkel en designer?

Ik vind Zara en Asos hele fijne winkels waar je voor een leuke prijs hele mooie items haalt. De designers die ik op dit moment echt te gek vind zijn Valentino, Chloe en Isabel Marant. Alledrie heel verschillend, maar alledrie vind ik ze heel tof.

10. Wie zijn jouw stijliconen?

Dit zijn Anna Nooshin, Linda Tol en Lizzy van der Ligt, de manier waarop zij experimenteren vind ik echt te gek!

11. Heb je nog styling tips voor ons?

Probeer een keer items te kopen in een opvallende kleur in plaats van een saaie zwarte! Kleur combineren met een print vind ik ook altijd wat extra’s geven.

12. Wat staat er op dit moment op je wishlist?

Een mooie designertas, de opvallende Gucci Dionysus!

Ook zo nieuwsgierig geworden naar de blogs van Sophie? Check dan haar blog

Kleding.nl Loves blogger Sophie van Sophievanbalen.com
Liefs MandyMandy Schaaf
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG