Kleding.nl loves Tess van Fashionscene

Door Lana Nunumete | Bloggers | 15-05-15
Kleding.nl loves Tess van Fashionscene

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuw blogger interview! Anno 2015 zijn er duizenden blogs en kom je elke dag wel nieuwe blogs tegen. Dit keer hebben we een iets ander blogger interview voor je. We stelden Tess Duinker, hoofdredactrice van online fashionguide Fashionscene.nl, een aantal vragen. Want een groot online platform, waar je dagelijks wordt voorzien van het laatste fashion nieuws, de sappigste roddels en de leukste weetjes is eigenlijk ook gewoon een vorm van bloggen! We vroegen aan Tess hoe een dag er op kantoor eruitziet, wat haar stijl is en wat zij nou eigenlijk van dat hele blogger wereldje vindt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Vertel eens wat over jezelf!
Mijn naam is Tess, ik woon in Amsterdam en ben hoofdredacteur van het online magazine Fashionscene.nl. 

Hoe ziet een dag op Fashionscene HQ eruit?
Hectisch! Leuk! Heel veel humor en heel hard werken. Ik heb een geweldig team van leuke chicks om me heen verzameld en daar ben ik trots op. We starten de dag rond 9 uur en de meesten van ons stoppen rond 18. Maar in dit wereldje stop je eigenlijk nooit met werken. Veel evenementen en meetings zijn in de avonduren, maar dat vind ik niet erg. Overdag wil ik aandacht hebben voor mijn team en mij focussen op de content. 

Over welke onderwerpen schrijf je graag en waarom?
Over mooie vrouwen, coole chicks, en de dingen die mijn doelgroep bezig houden. Fashionscene is een luchtige site, met een brede blik op de wereld van fashion, beauty en lifestyle. Zo kunnen we met passie over een septum piercing schrijven maar hebben we ook diepte interviews met designers en mensen uit het vak. 

Hoe zie jij de toekomst van blogs?
Dat is een interessante vraag.. Waar ik zeker ideeën bij heb, maar waar we denk ik nu te weinig ruimte voor hebben om diep op in te gaan haha. Ik heb natuurlijk dagelijks te maken met blogs. Ik kan genieten van de inspiratie die ze me geven, maar me irriteren aan de herhaling. Ik kan respect hebben voor wat iemand in korte tijd opbouwt, maar teleurgesteld zijn als blijkt dat er daardoor een soort celebrity status ontstaat. Op dit moment zie je dat bloggers in een goeie flow zitten. Merken lopen vaak met ze weg en lezers zijn gek op ze. Ik denk dat dit ook nog wel even blijft. Zeker met social media als Instagram eromheen. Voor mijzelf is het niet interessant om de eerste, de knapste of de leukste te zijn. Die drive moet een blogger wel echt hebben. Ik heb de mazzel dat ik in mijn rol daar een beetje tussenin mag hangen. 

Ben je visueel of tekstueel ingesteld?
Iedereen is gevoelig voor visuele prikkels! Ik dus ook. Ik kan mega genieten van prachtige foto’s van Rihanna.. Wie niet??
Maar mijn hart ligt bij tekst. Ik ben niet voor niets Neerlandicus haha. Ik hou van taal en schrijven! 

Ik merk dat hoe langer ik in dit vak zit hoe minder geïnteresseerd ik ben in het dragen van trends - Tess Duinker.


Tips voor beginnende bloggers?
Werk hard, wees eerlijk en bedenk iets wat uniek voor jou is en focus daar op. Sta open voor tips en laat je niet gek maken door iedereen om je heen. 

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?
Jeetje wat een lastige.. Ben geen rokjes en hakken meisje. Ben geboren met All stars aan en hou van piercings, tattoos en veel zwart. Ik merk dat hoe langer ik in dit vak zit hoe minder geïnteresseerd ik ben in het dragen van trends. Wil me gewoon lekker voelen en kan nog steeds heel blij worden van een goed leren jasje of een coole sneaker die goed bij me past. Het mag allemaal best een beetje Rock n Roll uitstralen :-). Merken geef ik helemaal niets om. Ik val op mooie items, niet op een label. 

Wanneer stel jij je outfit voor de volgende dag samen?
Altijd de avond van te voren! Anders gaat het mis. Ik ben een dagdromer en ook al sta ik elke ochtend zonder moeite op, mijn hersenen zitten nog in dromenland. Als ik dan ook nog moet nadenken over wat ik aan moet dan gaat het mis haha. Dan kom ik overal te laat en zie ik er niet uit. Daarom sta ik in de avond altijd even rustig 5 minuutjes voor m'n kast en trek ik eruit waar ik zin in heb. Ik heb nog nooit de volgende ochtend besloten iets anders aan te trekken, dat bewijst wel dat dit voor mij de beste aanpak is haha. 

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Uit alles! Videoclips, films, Instagram, mijn knappe vriendinnen, meiden uit de stad die ik zie op de fiets. 

Wat zou je shoppen als je de loterij zou winnen?
Een huis in de bergen van Barcelona ;-) en een Chanel tas. 

Je meest recente fashion aankoop is:
Een Muhammad Ali t-shirt van Primark om in te boksen.

Heb je nog een handige styling tip?
Denk niet te moeilijk. En stop je truien en t-shirts in je broek aan de voorkant voor langere benen :-)
 
Jouw guilty (fashion)pleasure?
Een weekend lang m’n moeders Oilily trui dragen en me heerlijk voelen. 

Wat is volgens jou een echte fashion no go?
Iedereen moet lekker dragen wat die wil, dat meen ik echt. Wie ben ik om te zeggen of iets voor die persoon wel of niet kan. Ik kan natuurlijk wel iets zeggen over waar ik zelf niet blij van word en niet snel zal dragen. Glitters, synthetische stoffen en schreeuwende t-shirts zal je niet snel bij mij zien. Kleding kies je vaak vanuit je emotie uit. Als iemand dolgelukkig wordt van een neon aztec topje op een luipaard legging, dan moeten ze daarvoor gaan. En als ze dat dragen omdat ze echt niet weten wat ze met hun kledingstijl of lichaam zouden kunnen, dan moeten ze gewoon naar Fashionscene komen en wie weet kunnen we ze een beetje inspireren! 
 
Omschrijf de perfecte outfit voor een man
Ik heb een zwak voor mannen die hun lichaam en charme goed kennen en daar hun kleding bij uitzoeken. Niet te veel maar toch een beetje nadenken, dat werkt.. Een man is op zijn mooist als ie net wakker wordt en snel even wat aantrekt. Te veel tobben over kleding pakt vaak niet lekker uit bij mannen. Als ik 1 item voor elke man mag aanraden: een goede hoodie. Daar is nog nooit iemand lelijker van geworden. 

Super bedankt voor het beantwoorden van de vragen, Tess! Zin om meer te zien en lezen?  Check Fashionscene.nl dan zeker!

Kleding.nl loves Tess van Fashionscene
Liefs Lana
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG