Dé color-blocking combinaties voor deze zomer

Door Olav Traas | Ads Disclosure | 17/05/2022 09:35
DE color-blocking combinaties voor deze zomer
Vrouw met een kleurrijke rok en een witte crop top

Dit zijn de kleurencombinaties die jij moet kennen voor het zomerseizoen

Color-blocking in fashion, ofwel het gebruik van contrasterende kleuren in je outfit, is een modetrend die al decennia lang van zich laat zien. Wat geïnspireerd lijkt te zijn door het werk van onze Nederlandse Piet Mondriaan, en tegenwoordig populair wordt gemaakt door TikTok en bekende modemerken als Valentino en Louis Vuitton, is color-blocking ook deze zomer weer trendy. Maar welke combinaties van kleuren zijn nou juist geschikt voor de zomer van 2022? Wij bij Kleding.nl zetten ze voor jou op een rij!

 

Lees ook onze andere blog "How to: Color Blocking"

 

Roze + Rood

 

Bij color-blocking wordt vaak gedacht aan kleuren die niet bij elkaar passen, maar geen enkele kleurencombinatie wordt meer bekritiseerd dan roze met rood. De combo wordt steeds vaker geïntroduceerd door bekende fashion merken, en wij denken dat de het gebruik van juiste tonen van rood en roze je een geweldige outfit kan creëeren voor de zomer van 2022, zoals met een roze top met een  knalrode broek.

 

Blauw + Geel

 

Blauw, de kleur van de lucht. Geel, de kleur van de zon. Hoe kan het nog meer zomers? Deze combinatie van zomer tinten is ideaal om op te vallen, en is tegelijkertijd ook een goede optie voor vrijwel iedere huidskleur. Probeer bijvoorbeeld een fel gele broek met een blauwe blouse en geef jouw stijl de zomerkleur die het verdient!

 

Paars + Geel

 

Zowel de kleur paars als geel zijn gewaagde kleuren om te dragen op zichzelf, en in combinatie is het zelfs nog opvallender. Maar geloof ons, deze combi is zeker het proberen waard, en zal vaker terug komen in de zomer van 2022. Als je toch niet helemaal comfortabel bent met om paars en geel te matchen, is het ook een optie om een paarse outfit te combineren met een gele tas.

 

Liefs OlavOlav Traas
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG