10x leuke moederdag tips

Door Nike Van den Buys | Nieuws | 04-05-18
moederdag cadeau

Het is bijna weer zover: Moederdag! De hoogste tijd om je mams eens goed in het zonnetje te zetten en lekker te verwennen. Ze doet veel meer voor je dan je denkt en vaak vergeet je die kleine dingetjes al heel gauw! Hoe mooi is het dan om daar even bij stil te staan met een leuk moederdagcadeau. Natuurlijk doen een bosje bloemen of een doos met haar favoriete chocola het altijd goed, maar eigenlijk zijn dat best wel cheesy moederdag cadeaus! Wij hebben een aantal leuke Moederdag tips voor je op een rijtje gezet, waar je je moeder echt mee kunt verrassen!

10 x de leukste Moederdag tips


1. Ga eens na wat de interesses van je moeder zijn, wat vindt ze leuk om te doen? Houdt ze van boeken, schildert ze graag? Misschien vindt ze fotograferen wel heel leuk of kan ze heel blij worden van een middagje lekker creatief bezig zijn. Vogel het uit en ga samen met haar naar bijv. een schilderles, een fotografie cursus of surf op het net eens af naar leuke DIY's die jullie samen kunnen maken!

2. Natuurlijk doet een dagje shoppen het altijd goed, daar houden wij vrouwen nou eenmaal van! Voor de verandering kun jij nu eens iets voor je moeder betalen, iets wat ze echt heel leuk vindt! Dat zal ze zeker waarderen :). Helemaal leuk: boek een leuk hotel in de stad waar je gaat shoppen. Zo kun je nog lekker in een restaurantje neerstrijken en de volgende ochtend natuurlijk samen genieten van een heerlijk ontbijtje!

3. Een dagje wellness is zeker ook een tip die niet in het Moederdag tips lijstje mag ontbreken. Heerlijk tot rust komen in de sauna of ontspannen tijdens een massage of hammam behandeling.

4. Lekker eten doet het net als dat dagje shoppen ook altijd goed! High tea'en is een superleuk Moederdag idee. Gezellig samen theeleuten en kletsen! Maar je kunt ook samen een heerlijke culinaire maaltijd klaarmaken. Of eigenlijk moet jij dat doen en laten zien wat je nou allemaal hebt geleerd van je moeder. Verras haar met je kookkunsten ;).

5. Naast een high tea kun je ook kiezen voor een high wine! Lekkere hapjes met bijpassende wijntjes, maar wat dat nog leuker maakt is dat je het zelf organiseert voor je moeder! Maak lekkere hapjes en zoek goede wijn soorten uit en je hebt hetzelfde idee maar dan gewoon bij jou thuis!

6. Als je je moeder hebt kunnen overtuigen om met jou samen een leuke foto te maken, kun je een leuke mother&daughter shoot regelen! Zo heb je mooie foto's en een tastbare herinnering aan die leuke Moederdag!

7. Zijn jij en je moeder allebei fanatiekelingen als het aankomt op sporten en bewegen? Ook al valt Moederdag dit jaar op een zondag, je kunt altijd nog leuke, actieve dingen doen, bijvoorbeeld een wandeling door het bos maken. Of besluiten samen een nieuwe groepsles in de sportschool te volgen! Natuurlijk kun je haar in dit geval ook blij maken met een nieuwe sportoutfit, een nieuwe sportbroek of top waarmee ze fashionable de sportschool in kan. 

8. Bezoek een museum! Natuurlijk wel eentje die je mams ook leuk vindt. Het Rijksmuseum in Amsterdam bijvoorbeeld is op Moederdag gewoon open, maak daar gebruik van en ga gezellig samen! Kun je dat gelijk combineren met shoppen en vervolgens lekker wat met elkaar eten en drinken!

9. In plaats van een culinaire maaltijd kun je ook zorgen voor een feestelijk ontbijt. Op bed mag, maar het is nog leuker als je alles mooi aankleedt en je moeder aan een perfect, gezellige tafel kan aanschuiven. Gewoon lekker in de pyjama's ;)!

10. Boek een stedentrip, als verrassing. Want een dagje shoppen, musea bekijken en lekker ergens wat eten en drinken kan natuurlijk ook in een andere stad. Londen, Barcelona, Parijs bijvoorbeeld.

We weten ook wel dat je moeder waarschijnlijk al blij wordt dat je gewoon bij haar langskomt en dan hoef je niet eens wat mee te nemen.. Maar op zo'n dag als Moederdag kun je je mams wel laten weten dat je haar liefhebt en ze veel voor je betekent. Dat je dankbaar bent voor alles wat ze voor je doet, dat ze altijd voor je klaarstaat en dat je altijd bij haar terecht kunt. En dat zou niet perse op een dag als Moederdag moeten maar altijd :).
Als je je niet kunt vinden in de out-of-the box ideeën uit dit lijstje, kun jij je moeder vast ook ontzettend blij maken met bijvoorbeeld een heerlijk geurtje. Of misschien is je moeder ook wel schoenen-verslaafd en kun je haar ontzettend blij maken met een paar gave sandalen voor de zomer? Of een leuke strandtas voor de vakantie die zij gepland heeft staan, wat vind je daarvan? Accessoires zijn altijd goed. 

Voor sommige meiden kan Moederdag anders voelen, omdat ze geen moeder meer hebben. Sta even stil en denk maar dat je moeder het ook superfijn zou vinden als je op Moederdag leuke dingen gaat ondernemen. Plan leuke dingen met je tantes, zussen of vriendinnen en geniet ervan!Leuke cadeautjes voor Moederdag

Toch liever iets dat altijd goed is? Met onderstaande cadeautjes is elke moeder blij. 

Heb jij zelf nog super originele Moederdag tips die zeker in dit lijstje thuis horen? Laat het ons weten :)! En wat ga je zelf op Moederdag doen?

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG