5x tips om beter te slapen als het warm is

Door Nike Van den Buys | Nieuws | 31-07-18
5x tips om beter te slapen in de hitte

Natuurlijk houden we van de zomer. Heel veel zelfs. Niets is fijner dan volop terrasjes bezoeken, naar het strand gaan en nagenoeg wonen in je bikini of badpak. Maar ik denk dat we allemaal akkoord gaan als ik zeg dat het de laatste tijd te warm is. Het is in ieder geval te warm om iets doen waar geen water of bikini aan te pas komt. Ook slapen is niet makkelijk bij deze temperaturen. De meeste huizen hebben namelijk geen airconditioning. Daar zit je dan met een ventilator op je gericht en voeten in een bak met water. Lekker, maar niet de meest comfortable houding om goed te slapen. Wat kun je dan wel doen buiten het maken van een afspraak om een airconditioning te installeren? Wij weten raad en geven je vijf tips om beter te slapen als het warm is

Beter slapen als het warm is

Heb je slaapproblemen tijdens deze hittegolf? Met een aantal kleine ingrepen, maak je het jezelf een stuk comfortabeler en kun je misschien wel indommelen. Read on. 

5x tips om beter te slapen als het warm is

Tip 1: gebruik die ventilator wijs 

Hoogstwaarschijnlijk heb jij deze zomer een ventilator aangeschaft. Natuurlijk helpt het om wat wind te blazen om in slaap te raken. Je kunt echter nog meer doen. Door een bak met ijs voor de ventilator te plaatsen, zorg je ervoor dat er koele wind door je kamer waait. 

Tip 2: houd je huis koel

Wie voorbereid is, is dubbel zoveel waard. En dat gaat ook op voor slapen als het warm is. Wanneer je voorbereid bent op de nacht, heb je dubbel zo veel meer kans om in slaap te raken. Dat wil zeggen: rolluiken gesloten en ramen dicht als het buiten warmer is dan binnen. 's Nachts kun je de ramen wel openzetten om koudere lucht binnen te laten. 

Tip 3: aangepaste nachtkleding

Natuurlijk is dit weer perfect om gewoon lekker in je blootje te slapen. Voor wie niet helemaal comfortabel is zonder een pyjama aan, is het aan te raden om er één te kiezen van katoen. En dan natuurlijk een exemplaar dat bestaat uit een korte broek en top. Broeken en lange mouwen zijn natuurlijk verboden. 

5x tips om beter te slapen als het warm is

Tip 4: verfris je bed

Ja hoor, je kunt ervoor zorgen dat je bed koud is. Zo kun je beter niet onder een dik donsdeken slapen, maar dat weet je zelf ook wel. Daarnaast kun je je lakens enkele minuten in de vriezer steken voor je gaat slapen. In de tijd dat je jouw tanden poetst, bijvoorbeeld. Ook je pyjama en kussenslopen kun je op deze manier even afkoelen. Verder kun je die warmwaterkruik ook in de zomer gebruiken, maar nu vul je 'em natuurlijk met ijswater. Laat die bijvoorbeeld aan je voeteinde liggen en je bed blijft lekker koud tijdens de nacht. Ijswater kan misschien te heftig zijn. In plaats daarvan kun je ook voor fris water kiezen. Tot slot kun je ook een bevroren flesje water mee in bed nemen. Dat kun je in een handdoek rollen en gebruiken om in je nek te leggen. Zo koelt je lichaam snel af.  

 

5x tips om beter te slapen als het warm is

Tip 5: eet niet te laat 

Wanneer je eet, kan je lichaamstemperatuur stijgen. Daarom is het belangrijk wanneer het warm is niet te laat te eten en te kiezen voor lichte, kleine maaltijden. Tijdens een hittegolf is het beter om gedurende de dag meerdere kleinere porties te eten in plaats van 's avonds een grote maaltijd te nuttigen. Zo heb je meer kans om beter te slapen. 

Dit draag je als het te warm is

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG