De bucketlist voor de kerstdagen!

Door Suzanne Woesthuis | Nieuws | 21-12-16
De bucket list voor de kerstdagen!

Een paar punten die bij Kerst een feit zijn: snacks, glazen wijn, netflix en een kleine kater. Dit welbekende feest staat als je het mij vraagt letterlijk voor eten en drinken met daarbij een hoop gezelligheid. Je begint je ochtend met een flink ontbijt of start gelijk met een brunch/lunch, na een avond uit, en eindigt met een mega grote maaltijd tijdens de avond, met daar tussen door genoeg ander lekkers. Naast de hoofdactiviteit: eten, is er natuurlijk ook ruimte voor andere bezigheden. Maar welke andere activiteiten zijn nou écht leuk om te doen tijdens Kerst?

I'm bored

Wat ik letterlijk altijd denk, vooral tijdens Tweede Kerstdag, oh nee dit wordt zo'n saaie dag net als sommige zondagen. Je weet wel zo'n dag waar je nog net niet uit je neus zit te eten van de verveling en daarom maar naar al het eten grijpt wat los en vast zit. Om mezelf te beschermen tegen nog meer kerstkilo's, leek het me een uitstekend idee om een klein bucketlistje te maken voor de Kerstdagen. Uiteraard wel eentje die je buiten de familieverplichtingen om kunt afvinken.

1. Food

Ja, nummer één is toch echt eten! Tijdens deze dagen is het namelijk het perfecte moment om je baking skills aan iedereen te showen. Maar aan elk verhaal zit natuurlijk een maar, zo ook aan deze. Voor velen is Kerst een tijd van zonderen, wat betreft eten, alles wat je krijgen kan, kan niet ongezond genoeg zijn en daarom stem ik voor gezond koken tijdens de Kerst. Speur de dagen voor Kerst het internet af naar een lekker recept, sla de boodschappen in en laat je 'gezonde' kookkunsten aan iedereen zien.

2. Movie time 

Niet thuis voor de buis, maar in een bioscoop zaal, met van die heerlijke stoelen, waar je lekker in onderuit kunt zakken. Ben je single? Skip dan die romantische film, waar menig stelletje heen zou gaan. Toch behoefte aan zo'n film, ik waarschuw vooraf: vermijd de plekken naast de love seats. Onze voorkeur ligt persoonlijk toch echt bij een goede actie film of een mega thriller! Slapen zul je die nacht toch wel na al die alcohol. 

3. De kerstmarkt is verleden tijd

Eigenlijk is het onmogelijk om alleen activiteiten te bedenken, die geen enkele link hebben met eten. Eten is gewoon de key van Kerst en daar kunnen we niet omheen. Rondstruinen op de kerstmarkt, is voor de Kerstdagen al gebeurd. Maar tijdens deze festiviteit zijn er genoeg andere marktjes, waar je honderden kraampjes kunt langs struinen. Door het hele land zijn ze verspreid en dus waarschijnlijk ook wel bij jou in de buurt. En om jezelf tegen de Kerst kilo's te beschermen, stel een minimum aantal van lekkere dingen, die jij mag gaan kopen.

4. Schaatsbaan

Altijd al willen leren schaatsen net als in de film Ice Princess. Dan is dit je kans! Trek je winterjas en handschoenen aan, sla een sjaal om je heen en schaats de sterren van de hemel. Oke, misschien lichtelijk overdreven, maar schaatsen is écht leuk. Je bent in beweging (pluspunt), bent weg van thuis en deze activiteit kan zowel met je vriendinnen als lover worden gedaan.

5. De welbekende kerstwandeling

Van alleen maar binnen zitten worden we, althans ik, ook zo benauwd. Een aanrader is dan ook om tussen alle etenstijdstippen (de hele dag dus) even een blokje om te gaan. Dit kan alleen, met een heerlijk muziek op de achtergrond, maar ook gezellig met familie of vrienden. Een beetje beweging en frisse lucht zal je goed doen.

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG