De leukste vakantiebestemmingen als je single bent

Door Nike Van den Buys | Nieuws | 07-04-17
De leukste vakantiebestemmingen als je single bent

Happy single en op vakantie? Dat is perfect mogelijk. Natuurlijk hoef je geen relatie te hebben om leuk op vakantie te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een leuke trip plannen met je vriendinnen of er alleen op uit trekken. Lijkt reizen in je uppie een beetje eng? No worries, alleen reizen kan juist heel inspirerend en helend zijn. Wij zochten de leukste vakanties uit voor single ladies. Durf jij het aan?

Reizen in je uppie is niet zo eng als je zou denken

Wat als je reispartner het op de laatste moment laat afweten? Wat doe je dan? Gewoon in Nederland blijven? Natuurlijk niet. Trek er gewoon zelf op uit. Je hoeft die reis niet uit te stellen tot je iemand vindt die met je meewil. Wou je bijvoorbeeld altijd al eens naar Cuba, Australië of Bali en laat de perfecte reispartner op zich wachten? Laat je dan niet leiden door angst en kies voor jezelf. Na afloop van de reis zul je hartstikke trots op jezelf zijn en ben je misschien wel blij dat je die beslissing hebt gemaakt. Let the adventure begin. 

De voordelen van alleen op reis te gaan

 • Je kunt gewoon lekker doen wat je zelf wil.
 • Je ontmoet makkelijker nieuwe mensen dan wanneer je in groep reist.
 • Je leert jezelf beter kennen.
 • Het is de perfecte moment om even stil te staan bij de dingen die je echt gelukkig maken.
 • Niemand die weet dat je maar één zomerjurkje bij je hebt. Tenzij je natuurlijk veel foto's op Instagram deelt. 
 • Je wordt zelfstandiger en onafhankelijker, aangezien je helemaal op jezelf bent aangewezen.
 • De reizigers die je ontmoet, kunnen je inspireren om nieuwe dingen te proberen of om bepaalde zaken op een andere manier te bekijken.
De leukste vakantiebestemmingen als je single bent

Alleen op reis gaan voor beginners 

Ben je nog nooit alleen op vakantie geweest? Dan kan een reis naar de andere kant van de wereld misschien een stap te ver zijn. Maar misschien durf je wel alleen op citytrip gaan. Enkele suggesties: 

 1. Kopenhagen - Kopenhagen is één van de veiligste steden ter wereld. Plan een bezoekje in de zomer en maak kennis met de gastvrijheid van de Denen. Hygge!
 2. Londen - in Londen zul jij je in je ééntje geen seconde vervelen. Plan bijvoorbeeld een museumbezoek of bezoek een marktje zoals Camden Market of Brick Lane. Wil je mensen leren kennen? Dan kun je in een hostel verblijven. Lees wel op voorhand de reviews, want niet alle Londense hostels zijn even schoon. 
 3. Edinburgh - dit is een adembenemend mooie stad. Verdwaal in de kleine straatjes en geniet van de pittoreske gebouwen. Verder vind je veel pubs in deze studentenstad. Schrijf je in voor pub crawl en maak zo vrienden voor het leven (of voor één avond:)) . Vergeet geen zomerjas of sweater mee te nemen, want door de wind kan het hier ijzig koud zijn.

Voor een langere periode single reizen

Wil jij langer alleen de wereld verkennen? Dan zijn volgende bestemmingen misschien wel wat voor jou:

 1.  Japan-  het lijkt wel een andere wereld. Ontdek de tempels, geniet van de mooie landschappen of ga op ontdekkingstocht in Tokio. Wil je in Tokio andere reizigers leren kennen? Het Asakusa Smile hostel is een populaire ontmoetingsplaats voor reizigers. 
 2. Canada- dit is de droombestemming voor reizigers die houden van de natuur. De inwoners van steden als Montréal, Vancouver & Toronto zijn bovendien super vriendelijk. Het is daarom een aanrader om hier locals te leren kennen. Dat kan bijvoorbeeld via de website Couchsurfing.
 3. Mexico - dit land heeft de reputatie gevaarlijk te zijn, maar dat valt heel goed mee. Het is wel belangrijk om gevaarlijkere plaatsen (zoals het noorden) te vermijden. East Coast daarentegen is fijn om alleen te reizen en medereizigers te ontmoeten. En je kunt er stevige feestjes bouwen. 

Vakantie naar een warm land? Hier vind je leuke badpakken om mee te nemen. 

      

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG