Dit moet je weten als je online eten wilt bestellen

Door Nike Van den Buys | Nieuws | 12-02-17
Dit moet je weten als je eten laat thuisbezorgen

Was het gisteren een heftig avondje? Of ben je vandaag gewoon in chillmodus? Dat verdien je, want het is zondag. Vandaag mag je lekker brak op de bank liggen, netflixen en hoef je alleen te moven om naar het toilet of de koelkast te gaan. Maar wat doe je als je niets in huis hebt om te smikkelen? Schiet je dan je pyjama uit om naar de Appie gaan? Voor mij is dat op zondag meestal geen optie. Die dag kies ik meestal voor de eenvoudigste oplossing en dat is thuisbezorging. Daarom weet ik ondertussen al aardig waar je op moet letten als je online eten wilt bestellen. Zo maak je een goede keuze: 

Keuzes maken

Het moeilijkste wanneer je op restaurant jacht gaat, is een goede keuze maken. Dat is niet anders wanneer je eten wil laten thuisbezorgen. Heb je veel honger? Dan moet je eten zeker lekker zijn. Hier let ik altijd op wanneer ik online eten bestel: 

1. De locatie van het restaurant

Het klinkt misschien logisch, maar zoek altijd op waar het restaurant gelegen is. Zeker bij Deliveroo is het belangrijk dat het restaurant dicht bij je in de buurt ligt. Al fietsen de jongens en meisjes van Deliveroo nog zo snel, het verkeer kan de bezorgtijd flink vertragen. Resultaat, je eten is koud en jij baalt als een stekker. Bekijk daarom ook welke route de bezorger moet nemen om bij je thuis te komen. Bjij een drukke route heb je namelijk meer kans dat de levertijd oploopt. 

2.  Reviews 

Reviews kunnen je heel wat vertellen over de kwaliteit van het eten.  Maar laat je niet door één slechte review leiden om het restaurant volledig af te schrijven, want het kan altijd een keertje mislopen. Let ook op voor valse beoordelingen. Zie je vaak weinigzeggende reviews in min of meer dezelfde bewoordingen terug? Dan is het opletten geblazen. 

3. Wat bestel je? 

Niet alles kun je aan huis laten leveren. Zo liet ik eens patat en een burger thuis bezorgen en dat was niet de slimste keuze. Patat kan namelijk erg klefferig worden. Wil je toch wat anders dan pizza of sushi eten? Kies dan eens voor een Marokkaans, Thais of Chinees gerecht.  

4. De keuze van de redactie

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG