Hoe overleef ik de SALE?

Door Suzanne Woesthuis | Nieuws | 08-01-17
Hoe overleef ik de SALE?

Ik zou er letterlijk wel een boek over kunnen schrijven: hoe overleef ik de SALE? Elk jaar weer trap ik met mijn eigen ogen in alle kortingen en weet ik mezelf niet te kunnen weerhouden van een paar (stiekem heel veel) aankopen. Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met het kopen van kleding in de opruiming, integendeel zelfs, maar miskopen die voorkom je er volgens mij niet mee.

SALE, je kunt er niet omheen

De discounts vliegen tijdens de SALE periode letterlijk door m’n hoofd, elke keer weer bedenk ik me dat niet alleen die shop, maar ook al mijn andere favoriete shops mee doen aan het grote opruimfestijn, waardoor na al die keren het niet alleen meer blijft bij kijken maar het overgaat in kopen, kopen en nog eens kopen. Vervolg: een kast vol SALE artikelen, die ik amper draag. Om mezelf en wellicht een hoop andere vrouwen te weerhouden van een aankoop, die je toch niet zult dragen, heb ik een survival gids opgesteld. Het is misschien moeilijk om je eraan te houden, maar achteraf beloont het zich.

Goede voorbereiding is het halve werk

Zoals hierboven geschreven staat: een goede voorbereiding is het halve werk. Neem de tijd om voordat je in het slachtveld van de SALE beland, je kast goed door te spitten. Schrijf voor jezelf op wat je echt, maar dan ook écht kan gebruiken en neem deze notitie mee. Focus je tijdens het online shoppen of in de winkel vervolgens alleen op deze producten, want anders verzeker ik je dat het zoeken wordt naar een speld in een hooiberg.

Money, money, money

Aan de hand van het vorige punt kun je volgens mij hartstikke goed voor jezelf vaststellen wat je maximale besteedbare bedrag is. Een tip die voor mij zeker werkt, houd je pinpas thuis en neem alleen contact geld mee. Zorg er dan overigens ook voor dat je winkelbuddy geen pinpas mee heeft, want anders wordt de verleiding hoe dan ook te groot.

De juiste maat

De grootste don’t tijdens het SALE shoppen is toch wel het kopen van de verkeerde maat. “Ach, wat maakt het uit dat dit t-shirtje iets aan de wijde kant is, het is toch maar een paar euro”. Je leest het goed een paar euro, tel al je miskopen in de SALE maar eens bij elkaar op en je hebt een spiksplinternieuwe top. Gewoon niet doen dus, de verkeerde maat kopen.

Basics zijn nooit weg

De meeste items die je in de opruiming zult vinden zullen trendgevoelig zijn. Mocht je nou een goede basic tegen komen, dan zeg ik ga als een gek op zoek naar, uiteraard, de juiste maat en betaal zo snel mogelijk. Basics zijn dé items die nooit weg zijn. Denk bijvoorbeeld aan de all time favorite: de all star, ook dit item is zo af en toe in de SALE te vinden en dat scheelt je toch weer een paar euro’s.

Bij twijfel, niet doen!

Het is de laatste, maar met stipt op nummer één de belangrijkste regel tijdens deze shopsessie. Volgens mij kunnen we hier kort over zijn en moet je jezelf toch echt in bedwang houden bij het bijna kopen van een twijfelaar.

Liefs SuzanneSuzanne Woesthuis
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG