NYFW Exclusive insights: from downtown to uptown and front row!

Door Lisa Panke | Nieuws | Ads Disclosure | 13/09/2016 19:00
NYFW Exclusive insights: from downtown to uptown and front row!

Auwww, mijn voeten doen zó zeer! Maar ik zal niet verder zeuren, het was de pijn meer dan waard. Vandaag had ik weer en overvol programma. Mijn dag begon om 14 uur in het penthouse van AMCONYC. Adriana Marie, de oprichtster van dit bedrijf, produceert dit jaar 6 shows op 12 en 13 september. 

De eerste en waarschijnlijk kleurrijkste collectie die ik mocht bewonderen was van Onyii & Co. Deze designer presenteerde vrolijke zomer- en voorjaarskleding voor volgend jaar, bestaande uit linnen en andere lichte stoffen. De locatie kon echt niet beter, de modellen liepen over een runway waarbij de Skyline van New York op de achtergrond te zien was. Sommige modellen waren slechts 14 jaar oud! 

Direct na de show pakte ik nog snel een ijskoffie (wát een goede catering!) en ging ik op weg naar Museum of New York om mijn perskaart voor de shows van Uptown Fashion Week op te halen. Met de metro door New York, het klinkt altijd zo makkelijk. Uptown, downtown - hoe moeilijk kan het zijn? Toch weet ik het elke keer weer voor elkaar te krijgen in de verkeerde metro te stappen. Het gevolg was dit keer dat ik 's middags heel Central Park door moest, maar ach er zijn ergere dingen!

Toen ik eindelijk was aangekomen, werd ik naar een zaal begeleid waar de designers aan een lange tafel zaten en alle vragen afwachtten. Uptown Fashion Week heeft doel om Downtown Fashion naar Uptown te brengen. Klinkt logisch toch?! ;-) Er waren een hoop Zuid-Amerikaanse designers aanwezig, maar ook Marc Brouwer en Agatha Ruiz de la Prada hebben hun gezicht hier laten zien. Ik kan niet wachten de kleurrijke pre-collecties van deze Spaanse designer te zien! 

Front-row baby! 

Een uurtje later stond ik op en vertrok ik, omdat de volgende show om 19 uur zou gaan beginnen - de show van Byron Bars stond nog op mijn programma voor die avond. Na een kort ritje met de metro en een stukje te hebben gelopen was ik net een paar minuten te laat bij Metropolitan West, waar de Kia 360 shows plaatsvonden. Godzijdank beginnen toch alle shows later en was ik dus uiteindelijk toch op tijd voor het begin van de show. Een béétje buiten adem, maar dat mag de pret niet drukken. Tot ik zag dat mijn naam wel op de lijst stond, maar de envelop met mijn plaatsnummer onvindbaar was!! Uiteindelijk bleek het in mijn voordeel, ik mocht namelijk front-row plaatsnemen én kreeg ik een toffe goodiebag mee naar huis! 

De show was fan-tas-tisch. Waar de modellen normaal één voor één de runway aflopen, kwamen de modellen tijdens deze show in 3 groepen de catwalk op. Trend-alert: het ziet ernaar uit dat volgend jaar de sokjes-in-heels-trend toch echt gaat doorbreken! En dan vooral de echte sportsokken, je kent ze wel - die witte Nike sokken. Ik vind het persoonlijk echt te gek en volgens mij loopt het ook nog eens veel lekkerder. 

Party met Serena & Mario

Na deze show had ik de keuze tussen een paar kleine shows óf de Serena Williams Afterparty in Bagatelle - wat zou jij hebben gekozen?! Natúúrlijk ging ik naar de party! Ha, dat was het waard want een paar uurtjes later stond ik te dansen met zanger Mario. Say whááát? Daar stond hij dan, met zijn mooie leren jasje - HOT!

De hele dag heb ik eigenlijk geen tijd gehad om wat te eten, dus heb ik alleen maar snoepjes uit de goodiebag naar binnen zitten werken. Gelukkig had Bagatelle nog een paar lekkere hapjes in de aanbieding! Daarna hield ik het voor gezien en besloot ik lekker naar huis te gaan, mijn hoge pumps in een hoekje te gooien en mijn beentjes lekker omhoog te doen. Nog even dit blog voor jullie geschreven en op naar een nieuwe dag in NYC!

NYFW Exclusive insights: from downtown to uptown and front row!
NYFW Exclusive insights: from downtown to uptown and front row!
NYFW Exclusive insights: from downtown to uptown and front row!
Liefs LisaLisa Panke
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG