Outfit tips voor carnaval

Door Nina van Boxtel | Nieuws | 28-02-19
Outfit tips voor carnaval

Yes yes yes, nog een paar nachten slapen en dan kan menig Brabander en Limburger haar hartje ophalen. Carnaval is in aantocht! Dit heugelijk feestje vol confetti, bier en polonaises zorgt voor heel veel blijdschap bij zuidelijk Nederland! Maar de grote hamvraag luidt ook dit jaar weer: wat trek ik aan?

Wat je moet weten vóór je gaat carnavallen:

 • Één ding is zeker: 3 dagen hossen is vermoeiend! Dit hou je absoluut niet vol op torenhoge pumps, kies dus verstandig voor comfy sneakers.
 • A-lles wordt smerig. Om de haverklap valt er bier, mayo of een mengsel van die twee over je heen. Doe dus geen spiksplinter nieuwe kleding aan!
 • The more, the better! Kom maar op met al die accessoires en gadgets, hoe meer hoe beter. Bovendien worden je gadgets om de haverklap van je gestolen door andere party-gangers. 
 • Last but not least: Geniet! 

De perfecte carnavalsoutfit
Het maakt niet uit wat je aantrekt met carnaval, áls je maar verkleed gaat! De één kiest voor een tof cowboy- of heksenkostuum, terwijl de andere origineel haar eigen kostuum in elkaar knutselt. Het kan niet gek genoeg! 

Om nog even wat last minute inspiratie op te doen geven wij je tips voor een leuke carnavalsoutfit.

1. Cowgirl
Oke, niet de meest originele outfit, maar hiermee sla je in elk geval nooit de plank mis. Niet dat je de plank überhaupt mis kunt slaan met carnaval. Cowboy/cowgirl is een outfit die je makkelijk bij elkaar sprokkelt, ideaal dus voor als je last minute nog een outfitje nodig hebt.

2. Animal
Een dierenkostuum is altijd goed. Je bent zacht en warm en iedereen wil met je knuffelen!

3. Hippie
Een all time favorite blijft toch het hippie kostuum. Je kunt er één aanschaffen bij een carnavalswinkel, of creatief zelf een hippie kostuum in elkaar flansen. Rond brilletje, bloemenkrans en héél veel fringes... 

4. Indiaan
Simpel, maar oh zo leuk! Dress up as Indiana Jones! Veren, suède en heel veel fringes en jouw indianen kostuum is klaar!

5. en meer carnavals outfits...
En natuurlijk zijn er nog ontelbare velen opties meer wat betreft carnavalskostuums. Wij zochten er een paar voor je uit. Ontdek ze hieronder.

Liefs NinaNina van Boxtel
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG

 • Pim Battem
  17-12-18

  Het klopt inderdaad dat je over je schoeisel moet nadenken bij je outfit. Op hakken hossen gaat inderdaad niet. Maakt eigenlijk ook niet uit of je schoenen bij je outfit passen. http://www.feestding.nl/kinder-en-babykleding/carnavalskleding-kinderen/

 • Liljojo gucci
  02-03-18

  ey nina ken je me nog