Pasen - Welke outfit draag ik?

Door Demi van der Spek | Nieuws | Ads Disclosure | 19-04-19
Pasen - Welke outfit draag ik?

Dit weekend is het zo ver, Pasen. Voor velen van ons een goed excuus om met de hele familie, net als met Sinterklaas en Kerst, ontzettend veel te gaan eten! We genieten die dagen vooral van het samen zijn, van het weer en van het lange weekend dat we dan hebben. We hebben een excuus om ongegeneerd chocolade-eitjes te eten en we hebben op een maandagochtend eindelijk eens te tijd om uitgebreid te ontbijten. Wat is een geschikte outfit voor zo'n dag en hoe is het paasfeest nou eigenlijk ontstaan?

Paasfeest

Pasen is eigenlijk het belangrijkste christelijke feest. Toch weten heel veel mensen niet meer wat er op die dag gevierd wordt en wat nou eigenlijk de betekenis is van het paasfeest. Met Pasen wordt de opstanding van Jezus Christus gevierd en het is gebaseerd op het joodse paasfeest dat Jezus met zijn leerlingen vierde, namelijk Pesach. De datum van de eerste paasdag valt op de eerste zondag na volle maan na het begin van de lente. De Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stillezaterdag zijn een voorbereiding op de Paaszondag. Hierna komt de Paaswake, wat een nachtelijke viering is en waarin licht en water als symbolen van het nieuwe leven een grote plaats innemen. De betekenis van het  Paasfeest is de herdenking van de dood en herrijzen van Jezus Christus.

Welke outfit draag ik met pasen?

De lente is begonnen, het zonnetje begint te schijnen en de temperaturen liggen gemiddeld rond de 19 graden. De winkels beginnen vol te stromen met de nieuwe collecties en dat geeft ons een glimlach op ons gezicht! Alle redenen dus om er met deze feestdag op ons paasbest uit te zien! Maar wat trek je nou aan op deze vrolijke lentedag? Wij van Kleding.nl vinden in ieder geval dat we er extra feestelijk uit moeten zien en dat we met dit feest voor de pastelkleuren moeten kiezen. Wij hopen natuurlijk op mooi weer lenteweer zodat we misschien wel voor blote benen of blote schouders kunnen gaan. Dé kleur die op deze dag absoluut niet mag ontbreken is de kleur geel, de kleur van Pasen! Wij kiezen voor een vrolijke top in een happy colour gecombineerd met een lichtblauwe jeans, lichtblauwe pumps en een lichtblauwe coat. Een tas en een horloge in een nude/rosé kleur maken je look af en je bent ready voor je Paasbrunch! Een andere outfit die wij op zo'n happy feestdag zouden dragen is een Jumpsuit in een vrolijke kleur of print, gecombineerd met een mooie tas en wellicht een paar pumps. Een blazer en mint kleurige tints maken je outfit compleet! Laat Pasen maar komen!

 

Wist je trouwens...

Dat Pasen alles te maken heeft met vruchtbaarheid? Het paasvuur werd van oorsprong namelijk afgestoken voor de vruchtbaarheid, vuur en rook zorgen namelijk voor vruchtbaarheid van de aarde. De relatie tussen Pasen en eieren en de paashaas heeft ook alles te maken met vruchtbaarheid. Eieren zouden namelijk het symbool zijn van de vruchtbaarheid. Maar de Paashaas? Oorspronkelijk heeft de haas niets met deze feestdag te maken, maar gaat het om konijnen en zoals we allemaal wel weten worden er in de lente heel erg veel konijnenbaby's geboren! Pasen valt precies in de lente en laat dat nou hét seizoen zijn van de vruchtbaarheid!
 

Wat is jouw favoriete outfit voor Pasen? Hoe zou jij de keur geel combineren? Laat het ons zien door middel van een stylebook!

Liefs DemiDemi van der Spek
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG