Slecht weer met Koningsdag? Zo maak je er het beste van

Door Demi van der Spek | Nieuws | Ads Disclosure | 26-04-19
Slecht weer met Koningsdag? Zo maak je er het beste van

Toen enkele jaren geleden Koningsdag nog Koninginnedag heette, scheen de zon altijd. Lekker met het bootje varen, een biertje drinken in het park of over de vrijmarkt slenteren, het kon toen allemaal. Nu we onze nationale feestdag niet langer op 30 april vieren, lijken de weergoden ons minder goed gezind. Het scheelt maar enkele dagen, maar betekent het verschil tussen regen of zonneschijn. Gelukkig laten wij Nederlanders ons niet door een beetje regen uit het lood slaan. Leve de Koning, leve Koningsdag en leve het bier

Weer Koningsdag 2019

Jammer genoeg zit een zonnige Koningsdag er dit jaar ook niet in. Voor de hele dag wordt wisselvallig weer met kans op buien, hagel en onweer voorspeld. Gelukkig bestaat de kans dat op sommige momenten de zon wel zal komen piepen. Bovendien kan het met Koningsnacht vriezen. Daarom raden we je aan om een sweater mee te nemen, zeker wanneer je de fiets op moet. Maar Koningsdag is altijd fun, zelfs wanneer het weer niet meezit. Onze tips voor een vrolijke dag: 

 1. Kleed je warm aan 
  Natuurlijk wil je met Koningsdag ook leuk gekleed zijn, maar denk aan de praktische kant. Ga dus deze editie niet voor een zomerjurkje, maar kies voor bijvoorbeeld voor een jumpsuit. Een jumpsuit in een luchtige stof droogt namelijk veel makkelijker dan een spijkerbroek. En waterdichte schoenen zoals motorlaarsjes zullen je eveneens voor plezier zorgen.

 2. Skip Koningsdag en leef je uit met Koningsnacht
  Geen zin in de regen en de kou? Ga dan extra hard met Koningsnacht en blijf de day after lekker in je nest liggen.

 3. Party in the partytent
  Ga je op de vrijmarkt staan? Doe dat dan met een partytent. Zo blijven jij en je spullen droog. 

 4. Wel dansen, maar deels overdekt?
  Regent het? Ga dan gewoon binnen dansen op één van de vele festivals die tijdens Koningsdag 2017 worden georganiseerd. Bijvoorbeeld op Kingsland. Dit festival vind je op vijf locaties: Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Groningen en Twente. Andere festivals met een indoorruimte of overdekte stages zijn het Urban Music Festival en Loveland in Amsterdam,  Beat the Bridge in Arnhem en Des Konings festival in Deventer. 

 5. Neem een oranje paraplu of regenjas mee
  Bij voorkeur een regenjas van Rains.

 6. Ga voor laagjes
  Zit je op een bootje? Dan heb je een warme trui en jack nodig. Binnen dansen kan dan weer prima in alleen een top of blouse. 

Have fun!

Liefs DemiDemi van der Spek
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG