Vijf plekken waar je zonder je mobieltje kunt

Door Nike Van den Buys | Nieuws | 05-02-17
Vijf plekken waar je jouw mobieltje mag negeren

Ben jij al eens je mobieltje vergeten naar je werk, school of weekendje weg? Wat voor een gevoel had je toen? Voelde jij je totaal hulpeloos en baalde je als een stekker omdat je niets op Instagram kon posten? Herkenbaar, want in deze wereld kunnen we steeds moeilijker zonder onze telefoon. De weg vinden doe je met Google Maps en de tijd doodt je met social media, nieuwssites of blogs. En natuurlijk om iemand te contacteren heb je ook je mobiel nodig. Wanneer je geen telefoon op zak hebt, krijg je niet alleen een gigantisch gevoel van FOMO, maar lijkt ook alles veel meer tijd te kosten. Toch is dat niet altijd een nadeel. Vooral in het weekend of momenten waarop je wilt ontspannen kan het een goed idee zijn om je mobiel eens thuis te laten. Zo kan het op de volgende plaatsen een stuk aangenamer zijn zonder je telefoon. Probeer het eens uit en relax.

Wanneer je aan het lezen bent

In het weekend is het super leuk om eindelijk eens de tijd te nemen om in pyjama een magazine te lezen, dat boek van die leuke influencer te bekijken of wat vakliteratuur door te nemen (you go, girobosses). Maar wanneer je telkens afgeleid wordt door een notificatie op je telefoon, zijn zulke momenten een stuk minder ontspannend. Leg daarom je telefoon eens aan de kant en claim dit momentje om te detoxen van social media. 

In de auto

Probeer je telefoon in de auto niet te gebruiken. We kennen de verleiding maar al te goed. Zeker wanneer je moet wachten voor een rood licht. Maar we hoeven je vast niet op de gevaren te wijzen, toch? Je kunt namelijk behoorlijk verstrooid in het verkeer raken. Laat je telefoon voortaan dus in je handtas, relax en let op de weg. 

Tijdens het eten

Tijdens een etentje met vrienden is het vaak niet moeilijk om je telefoon links te laten liggen. Maar houd jij dit principe ook vol als je thuis eet? Probeer eens om technologie tijdens de maaltijd te bannen. Het geeft zo'n fijn gevoel. 

Tijdens het wandelen

Hoeveel keren ben jij op de fiets al bijna tegen iemand gebotst die niet opkeek van zijn telefoon? Ongelofelijk hoeveel mensen zelfs niet opkijken van hun mobiel terwijl ze de straat oversteken. Probeer je telefoon enkel op een veilige plek te gebruiken. Zo bots je tegen niemand aan. 

Op het toilet

Heel veel mensen gebruiken hun telefoon op het toilet. Geen wonder dat dat ding soms een broeihaard van bacteriën is. Kun je echt niet zonder je telefoon terwijl je aan het plassen bent? Juist... 

Lees ook: zo krijg jij jouw leven op orde

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG