Waarom single zijn met kerst niet het einde van de wereld is

Door Kelly Lamberts | Nieuws | 22-12-16
Waarom single zijn met kerst niet het einde van de wereld is

Tijdens de feestelijke decembermaand lijkt het soms of je de enige eeuwige vrijgezel bent. Elk stukje mistletoe dat je tegenkomt trek je het liefst uit elkaar, en die familieleden die vol smart wachten op de dag dat jij met een vriend aanschuift begin je ook aardig zat te worden. Maar geen zorgen, je drukt ze gewoon dit lijstje onder hun neus en je zult ze nooit meer horen klagen.

Single bells, single bells, single all the way

Ik zal het niet ontkennen, natuurlijk is het soms, héél soms best fijn om lekker tegen iemand aan te kunnen kruipen naast de sfeervolle kerstboom. Zeker na het weg zwijmelen bij de All You Need Is Love Kerstspecial van Love Doctor R. ten Brink kan de eenzaamheid toeslaan bij het zien van al die verliefde koppels die in elkaars armen rennen. Maar single zijn tijdens de kerst heeft ook een hele hoop voordelen! Misschien wil je na het lezen van de volgende puntjes nooit meer anders.

#1 Geen schoonfamilie

In mijn optiek de voornaamste reden en daarom terecht op nummer 1: Het verplicht bij schoonfamilie zitten (en de schijn ophouden terwijl je eigenlijk al genoeg boyfriend-quality-time hebt gehad voor de komende 26 weken) tijdens de kerstdagen is verleden tijd. Eén familie, je eigen, is al meer dan genoeg.

#2 Alleen cadeautjes voor jezelf

De veel te dure cadeautjes die je geliefde verwacht te krijgen, kun je nu gewoon lekker voor jezelf kopen. “Ahh, die ene armband die ik al zo lang wilde hebben! Dat had ik nou écht niet hoeven doen!”

#3 Eet zo veel je maar wilt

Het is weer een reden om te shoppen, want nadat jij met volle teugen van het kerstontbijt, de brunch én het diner hebt genoten zijn zwangerschapsbroeken nog de enige broeken waar jouw verse kerstkilo's inpassen. En dat maakt niet eens uit, want de partner die afkeurend jouw nieuwe look bekijkt bestaat toch niet.

#4 All You Need Is, eh… Love

Je hoeft de afstandsbediening niet meer onder je billen te verstoppen en kunt dit jaar gewoon in alle rust de All You Need Is Love Kerstspecial kijken, en keihard huilen zonder een zware mannenstem op de achtergrond te horen zeuren. En vraag je vooral niet af waarom jij niet net als op TV al rennend je nek bijna breekt om de ware liefde in de armen te kunnen sluiten. Nee, wij zijn strong, independent women. En wij willen ’s nachts geen cameraploeg in onze slaapkamer hebben terwijl wij met een flanellen pyjama overdwars in bed liggen. Op ons aller charmantst ook nog met onze monden op kwijlstand.

#5 Jouw eigen kerstboom

Wil jij een kerstboom met felroze kerstballen, dan krijg jij een kerstboom met felroze ballen. Deze zul je alleen wel zelf op moeten tuigen, dat dan weer wel. Kun je alvast oefenen voor de komende jaren, aangezien het single-life jou voorlopig prima bevalt. Maar de afschuwelijke kerstspullen die jouw ex-geliefde vorig jaar heeft uitgezocht, heb jij stiekem allang met de rest van zijn eigendommen in het haardvuur gegooid. Gevalletje: je struikelde en het viel er zomaar in.

#6 Kersthits in huize Bachelorette

Jouw favoriete kerstplaatjes staan nu natuurlijk op repeat en op volumestandje maximaal, en jouw stem ook. Dat je misschien niet de beste vocalist bent, dat weet je ondertussen wel. Maar toch probeer je het elk jaar weer opnieuw, en gek genoeg hoor je deze kerst niemand klagen. Kom op dames, met zijn allen: “All I want for christmas is FOOD!”

#7 Cheers to single-life!

Vier het vrijgezellenbestaan met je meest gezellige vriendinnen en drink dat ene extra glas champagne welke je eigenlijk beter had kunnen laten staan. Je vriendinnen kunnen dronken-jij namelijk veel beter waarderen dan een partner. Niemand die jij de volgende dag uit hoeft te leggen waarom jij bepaalde keuzes hebt gemaakt, van dat ene strakke feestjurkje tot aan de Nieuwjaars-kus met de barman, wat was zijn naam ook alweer?

Ik hef het glas dit weekend op heel vrijgezel-Nederland!

Liefs KellyKelly Lamberts
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG