Outfit tips voor carnaval

Door Nina van Boxtel | Ads Disclosure | 13/02/2020 12:04
Outfit tips voor carnaval

Yes yes yes, nog een paar nachten slapen en dan kan menig Brabander en Limburger haar hartje ophalen. Carnaval is in aantocht! Dit heugelijk feestje vol confetti, bier en polonaises zorgt voor heel veel blijdschap bij zuidelijk Nederland! Maar de grote hamvraag luidt ook dit jaar weer: wat trek ik aan?

Het blijft soms lastig om de perfecte carnavalskleding te bedenken én te vinden. Soms heb je met je vriendengroep al vrij snel een thema bedacht, maar soms lijkt het net alsof al jullie ideeën voor een carnavals kostuum op zijn. Ik weet maar al te goed hoe dat voelt, dus niet getreurd als jullie creatieve brein even met vakantie is. Ik heb hier een aantal tips en ideeën voor de ideale carnavalskleding!

Wat je moet weten vóór je gaat carnavallen:

 • Één ding is zeker: 3 dagen hossen is vermoeiend! Dit houd je absoluut niet vol op torenhoge pumps, kies dus verstandig voor comfy sneakers
 • A-lles wordt smerig. Om de haverklap valt er bier, mayo of een mengsel van die twee over je heen. Doe dus geen spiksplinter nieuwe óf dure kleding aan!
 • The more, the better! Kom maar op met al die accessoires en gadgets, hoe meer hoe beter. Bovendien worden je gadgets telkens van je gestolen door andere party-gangers
 • Last but not least: Geniet en maak vooral heel veel plezier! 

De perfecte carnavalsoutfit

Het maakt niet uit wat je aantrekt met carnaval, áls je maar verkleed gaat! De één kiest voor een tof cowboy- of heksenkostuum, terwijl de andere origineel haar eigen kostuum in elkaar knutselt. Het kan niet gek genoeg! 

Om nog even wat last minute inspiratie op te doen geven wij je tips voor een leuke carnavalsoutfit.

1. Cowgirl kostuum

Oke, niet de meest originele outfit, maar hiermee sla je in elk geval nooit de plank mis. Niet dat je de plank überhaupt mis kunt slaan met een carnavalsoutfit. Cowboy/cowgirl is een outfit die je makkelijk bij elkaar sprokkelt, ideaal dus voor als je last minute nog een outfitje nodig hebt. Denk aan een grote hoed, een paar goeie cowboy laarzen en een toffe riem. Voeg hier en daar wat franjes eraan toe, et voilà!

2. Panterprint kostuum

Een dierenkostuum is altijd goed, helemaal als je besluit om een panter outfit aan te trekken. Je bent zacht en warm en iedereen wil met je knuffelen. Niks is leuker dan de gezelligheid van carnavalsmensen en -muziek om je heen. Geen fan van de panterprint? Probeer dat een printjes van bijvoorbeeld een koe, slang, tijger, giraffe, etc.!

3. Hippie kostuum

Een all time favorite blijft toch het hippie kostuum. Je kunt er één aanschaffen bij een carnavalswinkel, of creatief zelf een hippie kostuum in elkaar flansen. Dit heb je eigenlijk zó voor elkaar. Denk dan aan een rond brilletje (het leifst met gekleurde glazen zoals geel of rood), bloemenkrans, maxi rokken en héél veel fringes... 

4. Indiaan kostuum

Simpel, maar oh zo leuk! Dress up as Indiana Jones of Pocahontas. Ook dit is eigenlijk super makkelijk te vinden. Ook hiervoor kun je natuurlijk naar een carnavalswinkel gaan. Maar als je liever gaat voor een origineel en uniek carnavals kostuum, kun je het net zo goed zelf bij elkaar zoeken! Wat je allemaal nodig hebt voor een indianen look? Veren, suède en heel veel franjes en jouw indianen kostuum is klaar.

5. en meer carnavals outfits...
En natuurlijk zijn er nog ontelbaar velen opties wat betreft carnavalskostuums. Wij zochten er een paar voor je uit. Leuke pakken voor  mannen met gekke prints of juist een tweedelig pakje voor dames! Ontdek ze hieronder.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat jij nooit saai naar een carnavalsfeest hoeft te gaan. Of je nou voor een carnavals kostuum gaat in het teken van dierenprintjes of een 70's outfit, je zal het sowieso gaan rocken.

Heel veel carnavalsplezier en misschien spot ik jou wel op een carnavalsfeest ;)!

Liefs NinaNina van Boxtel
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG

 • 29-10-20

  Bedankt voor het delen van deze inhoud, blijf posten, het is erg nuttig voor mij, leuke tips om je aan te kleden, en ik zal dit zeker volgen. <a href=” chicabebo.nl”> Een kleed kopen</a>

 • 25-04-19

  Tuurlijk maakt het verder niet uit. Ik heb inmiddels mij carnavalspak voor komend jaar gevonden.
  <A href="https://www.e-carnavalskleding.nl/carnavalspakken/"> Carnavalspakken</A>

 • Pim Battem
  17-12-18

  Het klopt inderdaad dat je over je schoeisel moet nadenken bij je outfit. Op hakken hossen gaat inderdaad niet. Maakt eigenlijk ook niet uit of je schoenen bij je outfit passen. http://www.feestding.nl/kinder-en-babykleding/carnavalskleding-kinderen/

 • Liljojo gucci
  02-03-18

  ey nina ken je me nog