Waarom vrouwelijk Nederland gek is op de uitverkoop

Door Kelly Lamberts | Sales | 10-01-17
Waarom vrouwelijk Nederland gek is op de uitverkoop

De kortingen vliegen ons om de oren, en er is bijna niets waar ons hart sneller van gaat kloppen dan het prijzencircus dat momenteel in onze favoriete shops plaatsvindt. Dit betekent namelijk maar één ding: Shoppen, shoppen en nog eens shoppen!

We love SALE

Of het nu de najaars-, voorjaarsuitverkoop of mid-season SALE is, de kortingen maken iets los bij winkelend Nederland. We veranderen in hongerige hyena’s, de winkels zijn een puinhoop en het geld lijkt er uit te vliegen. Dames, geef het maar eerlijk toe, wij zijn verzot op de SALE, en wel om de volgende redenen:

1. Meer korting = meer kopen

De gedachte: ik wacht wel tot hij in de uitverkoop is, komt met enige regelmaat in je op. Nu het moment eindelijk daar is, en je dat ene felbegeerde item voor de helft van de oorspronkelijke prijs hebt weten te bemachtigen, heb je zelfs nog genoeg geld over om er een bijpassend accessoire, of meer dan één, bij te kopen. 14 stuks voor de prijs van 1, zo ongeveer.

2. Because I bought it on sale, I actually made money

Nee meiden, zo werkt het helaas niet. Omdat wij alles tijdens de uitverkoop snel als koopjes zien, kopen we altijd meer dan in de eerste instantie de bedoeling was, waardoor we dus ook meer geld uitgeven. Een middagje thuis voor de televisie zitten in plaats van door de winkelstraten te rennen scheelt ons dus een hoop geld, zélfs tijdens de SALE.

3. Niet meer liegen

Jawel, 40 procent van de vrouwen liegt over haar aankopen tegenover haar vriend. Maar natuurlijk niet wanneer de SALE van start is gegaan. Nee, wij zijn zelfs apetrots wanneer wij iets met een vette korting hebben gescoord, en vallen onze vriendjes maar al te graag lastig met dit fenomeen. Scheelt een hoop moeite om weer een geschikte verstopplek voor je nieuwe designer bag te vinden!

Heb jij al je SALE trofeeën al ingeslagen? Wij hebben in ieder geval de mooiste items voor je geselecteerd!

Liefs KellyKelly Lamberts
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG