Wat draag je als man naar een bruiloft?

Door Nina van Boxtel | Sales | 27-02-19
Wat draag je als man naar een bruiloft?

Het is weer tijd voor het bruiloft seizoen, heb jij al een uitnodiging op de deurmat gehad? Dan zul je vast en zeker wat outfit stress ervaren. Want wat draag je als je als man te gast bent op een bruiloft

Bruiloft gast: kleding voor een man 

Dat het bruidspaar er op dé dag op en top uit ziet, is één ding dat zeker is. De vrouwelijke gasten zullen daarnaast ook zeker punten scoren met hun prachtige outfits. Dit betekent dat je als mannelijke gast natuurlijk niet kan achterblijven! Maar, wat zijn nu de do's en don'ts? 

Dresscode bij een bruiloft

Regel nummer 1: houd je aan de dresscode! 9 van de 10 keer zul je een dresscode terugvinden op de uitnodiging, het is zaak je hier in ieder geval aan te houden. Of dit nou casual chic is of "A touch of pink", zorg ervoor dat je je kleedt volgens de dresscode zodat je de bruid en bruidegom in ieder geval niet kunt teleurstellen. 

Bruiloft outfit voor heren

Een colbert voor heren is een kledingstuk waarmee je de plank in ieder geval niet mis kunt slaan. Een colbert staat ten alle tijden netjes en chique. Vind je een zwart of donkerblauw exemplaar een beetje saai? Kies dan voor een variant met een print of krijtstreepje. Qua broek kun je het beste kiezen voor een mooie, slank afgesneden pantalon. Daarnaast kun je natuurlijk altijd als man in een pak verschijnen op een bruiloft, maar je pantalon hoeft niet per se te matchen met je jasje, hiermee mag je best een beetje experimenteren. Hou je niet van een colbert? Match dan de pantalon met een net overhemd met lange mouwen

Bruiloft schoenen voor heren 

Heb je het perfecte pak of een mooie pantalon met blouse gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap, namelijk de schoenen! Want welke schoenen zijn geschikt voor een heer als bruiloft gast? Wij raden aan om je schoenen net als de rest van je outfit aan te passen op de dresscode. Heb je nou geen dresscode? We kunnen je vertellen dat sneakers niet altijd worden gewaardeerd, dus je kunt het beste op safe spelen door middel van een paar nette herenschoenen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke schoen met gesp of een veter - deze doen het altijd goed!

Dit draag je níét op een bruiloft

Last but not least: wat zijn de echte no go's op een bruiloft? Echte no go's zijn: een leren jasje voor heren. Een leren jas is véél te casual en zal daarom niet snel gewaardeerd worden. Daarnaast zal het aanstaande bruidspaar het ook niet waarderen als jij verschijnt in een spijkerbroek. Een vest of een hoodie kun je uiteraard ook beter links laten liggen. Twijfel je over je outfit? Gooi een appje in je vriendengroep en vraag wat de rest erover denkt! 

Wat draag jij op een bruiloft?

Liefs NinaNina van Boxtel
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG