Wat draag je als man naar een bruiloft?

Door Nina van Boxtel | Sales | 29-01-19
Wat draag je als man naar een bruiloft?

Het bruiloft seizoen is volop aan de gang, heb jij al een uitnodiging op de deurmat gehad? Dan zul je vast en zeker wat outfit stress ervaren. Want wat draag je als je te gast bent op een bruiloft? Regel nummer 1: houd je aan de dresscode!

Dresscode bij een bruiloft


9 van de 10 keer zul je een dresscode terugvinden op de uitnodiging, het is zaak je hier in ieder geval aan te houden. Of dit nou casual chic is of "A touch of pink", zorg ervoor dat je je kleedt volgens de dresscode zodat je de bruid en bruidegom in ieder geval niet teleurstelt. 

Bruiloftoutfit voor heren


Een colbert voor heren is een kledingstuk waarmee je de plank in ieder geval niet mis kunt slaan. Een colbert staan ten alle tijden netjes en chique. Vind je een zwarte of donkerblauw exemplaar een beetje saai? Kies dan voor een variant met een print of krijtstreepje. Qua broek kun je het beste kiezen voor een mooie, slank afgesneden pantalon. Je mag in pak verschijnen op een bruiloft, maar je pantalon hoeft niet persé te matchen met je jasje, hiermee mag je best een beetje experimenteren. Afhankelijk van de dresscode kies je de schoenen. Sneakers worden niet altijd gewaardeerd, dus je kunt het beste op safe spelen door middel van een paar nette herenschoenen. 

Dit draag je níét op een bruiloft


Het is belangrijk om te weten wat echte no go's zijn op een bruiloft, zo zul je in ieder geval niet de plank misslaan. Dat is namelijk het laatste wat je wilt. Echte no go's zijn: een leren jasje voor heren. Een leren jas is véél te casual en zal daarom niet snel gewaardeerd worden. Daarnaast zal het aanstaande bruidspaar het ook niet waarderen als jij verschijnt in een spijkerbroek met een heren vest of hoodie. Dit staat veel te nonchalant en het zal lijken alsof je haast geen aandacht aan je uiterlijk hebt besteedt. 

Wat draag jij op een bruiloft?

Liefs NinaNina van Boxtel
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG