Bachelor of master diploma uitreiking: what to wear?

Door Demi van der Aar | Styles | Ads Disclosure | 24-05-19
Bachelor of master diploma uitreiking: what to wear?

Na ongeveer 3 of 4 jaar bloed, zweet en tranen en 283 tentamens, 156 presentaties en 28 projectgroepjes verder is het dan eindelijk zover: je hebt je diploma voor je bachelor of master ein-de-lijk in de pocket! Of nou ja, bijna. De dag van de uitreiking is in zicht en ondanks dat je nu van de stress af bent, vind je nog niet volledige rust in je achterste. Pas wanneer je het papiertje fysiek in je handen hebt valt de werkelijke last van je schouders af. Maar voordat je je diploma in ontvangst gaat nemen, is er een tweede mini dilemma waar jij je druk om maakt. Wat ga jij aandoen naar jouw bachelor of master diploma uitreiking?

Het is je gelukt: diploma op zak!

Allereerst: gefeliciteerd! Je mag trots zijn op jezelf want dit is een prachtige prestatie. Of je er nou 3 jaar, 4 jaar of langer over hebt gedaan, dat maakt niet uit. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je uit de naad hebt gewerkt en de motivatie had om door te gaan. Ik weet precies hoe het is. In 2017 heb ik mijn hbo-diploma gehaald en het onzekere gevoel wat je hebt tussen je laatste tentamen en hét telefoontje of mailtje in, is zenuwslopend. Ook als je al weet dat je het laatste tentamen hebt gerockt, blijft het spannend. Daarom is het moment ook extra euforisch als je hoort of leest dat je de laatste studiepunten bij elkaar hebt kunnen zwoegen.

Dan komt het punt aan dat de dag van je diploma uitreiking aanbreekt. En ondanks dat je er helemaal klaar voor bent om het schoolgebouw voorgoed te verlaten en je maar al te graag alle niet zo leuke docenten gedag zwaait, wil je toch wel een goede laatste indruk achterlaten en met een grand exit het gebouw uitlopen. En hoe kun je dit nu het beste doen dan met een grandioze outfit?

Bachelor of master diploma uitreiking: what to wear?

Bachelor of master uitreiking

Het is grappig hoe het verloop van ‘indruk maken’ met de schooljaren zich ontwikkelt. In het eerste jaar ben je nieuw en doe je meestal je best om er op en top uit te zien. Nieuwe school, nieuwe mensen en dus een nieuw imago? Maar met het tweede en derde schooljaar zakt de drang naar ‘ik moet er tip top uitzien’ al aanzienlijk een aantal niveaus lager. Een beetje vergelijkbaar met “shit, nog 30 minuten, snel een jeans en shirt aandoen (die ik de avond ervoor heb klaargelegd), haar opsteken, mascara’tje en gaan”. In het laatste jaar heeft het niveau een level bereikt van “okay nog 10 minuten, precies genoeg om op te staan, tanden te poetsen, wat er op de vloer ligt aan kleding aan te doen, parfum opsprayen en de trein te pakken”. Het procrastinatings proces (oftewel: iets uitstellen tot het laatste bittere eind) gold niet alleen op mijn schoolwerk, maar ook bij het opstaan en klaarmaken voordat ik naar school ging. Maar de dag van mijn bachelor diploma uitreiking was toch andere koek en daar deed ik wel iets meer moeite voor. Wat ik aan had? Hieronder heb ik een look samengesteld die het meest overeenkomt met mijn hbo diploma oufit.

Outfit ideeën

Wat je uiteindelijk aan gaat doen is helemaal aan jou. Of het ligt aan de opleiding die je volgt. Ik kan mij voorstellen dat een hbo diploma uitreiking voor een rechten studie of finance opleiding andere kledingvoorschriften heeft dan bijvoorbeeld een dansopleiding. Ikzelf heb de studie Media, Informatie & Communicatie gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Er waren dus geen speciale voorschriften voor kleding. Dus als jij het lastig vindt om de juiste outfit samen te stellen voor deze toch wel speciale dag, je wat inspiratie nodig hebt of als je gewoon nieuwsgierig bent, heb ik hier een aantal opties voor je:

Bachelor of master diploma uitreiking: what to wear?

De fancy outfit

Deze outfits zijn voor de dame die fan is van een vrouwelijke look en graag chic gekleed gaat naar dit soort speciale gelegenheden. Een zakelijke jurk doet het dan altijd goed. Eigenlijk een jurk in het algemeen is ideaal voor zulk soort evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de LBD, of ook wel de little black dress. Dit kleine zwarte jurkje zou je standaard in je kast moeten hebben. Want deze variant onder de jurken is onmisbaar en geschikt voor alles en overal.

De kleurrijke outfit

Als jij van nature een outgoing karakter hebt, des te leuker is het om dit in jouw outfit terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een felle kleur, te gekke print of andere toffe details. Het is jouw dag vandaag en dat mag je met alle glorie en in volle ornaat laten zien!

De easy going outfit

Ben jij meer van de praktische looks maar zie je er wel graag fashionable uit? Wij hebben de ideale oplossing: de jumpsuit. Makkelijk, snel en super trendy. Maar ook voor als je geen jurkjes persoon bent is de jumpsuit perfect voor een speciaal evenement, zoals een hbo diploma uitreiking.

And last but not least…

Accessoires! Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw outfit net dat beetje extra ‘oempf’ krijgt. Van mooie sieraden tot de perfect bijpassende tas. Of een leuke haaraccessoires! Check hieronder de accessoires die ik zeker weten zou aanraden. Wil je meer zien, klik dan op de ‘see more’ button en jij zult geheid jouw favoriete accessoire vinden voor bij jouw diploma outfit.

Sieraden

Hier hebben we natuurlijk nooit genoeg van. Een mooie ring met een matchende armband of statement oorbellen en een minimalistische ketting. Het stijlt jouw look meteen af! Wat ook een mooie toevoeging is aan  jouw diploma look, is een horloge.

Tassen

Ook van tassen kun je niet genoeg hebben. Van een schattige schoudertas en een chique clutch tot een handige handtas en een rebelse rugzak. Voor een diploma uitreiking hoef je misschien niet veel mee te nemen: je telefoon, lippenstift, portemonnee en zakdoekjes voor je mama. Maar het is altijd handig om een tas bij je te hebben, als is het alleen maar omdat het past bij je outfit ;). Ben jij iemand die juist altijd teveel bij zich heeft? Neem dan eens een kijkje bij ons ruime aanbod aan shoppers.

Haaraccessoires
Misschien steek jij je haar op in een messy bun of juist in een perfect gerolde Grace Kelly knot. Maar als jij het gevoel hebt dat jou good hair look vandaag wel wat extra’s kan gebruiken, heb ik hieronder dé tools om dit waar te kunnen maken. Maar als het zo'n dag is waarbij een vogelnest er nog beter uitziet dan jouw haardos, check dan eens onze hoeden en mutsen pagina!

Bachelor of master diploma uitreiking: what to wear?

Het is in ieder geval duidelijk: jij hoeft je écht geen zorgen te maken over je outfit! We got you covered. Wil je weten welke schoenen het beste bij jou passen en wat de trend van nu is? Check dan hieronder de blog over de dames zomerschoenen trend of de blog over de laatst sneakertrend. Dan rest er alleen nog één ding voor jou om je zorgen over te maken: FEESTJE!

Liefs DemiDemi van der Aar
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG