Dames winterjassen die je écht warm houden aankomende winter

Door Suzanne Woesthuis | Styles | 02-10-18
vinterjakker til dame

We denken er liever nog niet over na - de winter. In de winter lijkt alles simpelweg een tikkeltje minder leuk te zijn. De koude wind raast langs onze oren, de zon komt nauwelijks door, mensen zijn minder vrolijk (althans ik betrap mezelf daar op) en als dat nog niet genoeg was, kunnen we een aantal van onze lievelingsitems uit onze kast halen, omdat het gewoon te koud is. Zitten er überhaupt wel voordelen aan de winter? Wij dachten maar aan één ding en dat is de winterjas!

Dames winterjassen

Wat ons betreft is er één groot voordeel aan de winter, de winterjas. Wanneer de temperaturen weer beginnen te dalen, is de winterjas onmisbaar. Een item die we niet genoeg kunnen inslaan. En de regel die daarbij geldt: des te kouder het weer des te meer jassen we mogen kopen. Het houdt ons immers warm, toch? ;)

Een tussenstation

Om niet in een rechte streep naar de winter over te stappen, is daar de tussenjas voor dames. We kunnen er een lang verhaal om heen breien, maar volgens mij is het heel simpel. De tussenjas is de jas die uitkomst biedt voor alle temperaturen waar het net niet te koud of te warm genoeg is. Eentje die je wilt hebben dus! Zie hieronder onze favorieten:

Trendy lange winterjassen

Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook wel eens een korte winterjas gekocht. Hoe beviel dat? Mij bevalt het eerlijk gezegd niet super... Een korte variant zorgt gegarandeerd voor een briesje langs je rug en de benen missen net wat extra warmte. Twee factoren die je eigenlijk niet wilt missen. De oplossing: een lange winterjas. De lange dames winterjas is overigens helemaal trending. Dus je hebt a) extra warmte en b) je loopt er ook nog eens bij volgens de trends. Wat wil je nog meer? 

De parka voor de winter

De parka jas, wat kan ik erover zeggen. Dit oude gouden model blijft elk jaar weer terug komen. Overigens terecht. Het klassieke model is een aanvulling voor elke kast. Meestal voorzien van een heerlijk warme voering en verkrijgbaar in tientallen kleuren. De meest gangbare kleuren die je elk jaar opnieuw kunt dragen blijven de leger groene en zwarte kleur. PS. vergeet uiteraard niet de bijbehorende accessoires voor in de winter als handschoenen en heerlijk warme mutsen, dat maakt je outfit net even iets spannender.

Donsjas dames

Het is eigenlijk een gevalletje korte en lange winterjas alleen dan met dun en dik. Elk jaar betrap ik mezelf er weer op dat ik mijn geld uitgeef aan een winterjas, die eigenlijk geen winterjas is. Eentje die leuk oogt, maar die totaal niet warm is. Totdat ik vandaag op de donsjas stuitte. Die jas heeft een wereld voor me geopend. Het item ziet er meestal lekker sportief uit en is ook nog eens warm. En als het toch niet warm genoeg is, prop ik er met alle liefde een extra jasje onder. Dat is overigens mijn gebruikelijke tactiek. Op naar een heerlijke zachte & warme winter!

Liefs SuzanneSuzanne Woesthuis
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG