Op kantoor: de perfecte zakelijke look

Door Lena Steffen | Styles | Ads Disclosure | 27-09-18
toimistovaatteet

Elke morgen zie ik mijn vriend strugglen om een gepaste kantooroutfit te vinden. Volgens Jan is het moeilijke om een zakelijke outfit te vinden zonder je eigen stijl te verliezen. Aangezien ik daar volledig kan inkomen, besloot ik een blog aan de zakelijke mode voor heren op te dragen. Bezorgt het idee van vijf dagen in een pak rond te lopen je al kippenvel? Lees dan vooral even verder, want je vindt ook alternatieve zakelijke outfits voor heren. Bekijk hieronder onze zakelijke looks. 

Zakelijke mode: drie trends die geaccepteerd worden op de werkvloer 

Hoewel bij veel bedrijven een casual look wordt geaccepteerd, vind je nog evenveel kantoor waar een "no jeans policy" geldt. Dat wil zeggen dat je van maandag tot vrijdag gedag moet zeggen tegen je geliefkoosde spijkerbroek en eveneens tegen je shirts en shorts (vooral lastig wanneer het meer dan 30°is). Vind hieronder drie kantooroutfits voor heren waarmee je nog steeds je eigen stijl kunt behouden. 

Outfit para el trabajo

Als je stijl al casual chic is

Is jouw stijl al casual chic uit zichzelf? Dan zul jij minder moeite hebben om je te plooien naar de kledingvoorschriften in je bedrijf. Voor een moderne en hedendaagse look, kun je kiezen voor een navy pantalon, een turtle neck, een blazer en een paar moccasins. In de winter kies je voor donkere kleuren, in de zomer kun je kiezen voor een beige pantalon. 

miesten bleiseri

Als je stijl eerder stoer is 

Is jouw stijl eerder rock&roll te noemen? Je draagt altijd stoere shirts en leeft in je zwarte jeans? Dan is formele kantoorstijl misschien een uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Die shirts zal je jammer genoeg thuis moeten laten. Die jeans misschien ook, hoewel je deze bij sommige bedrijven op vrijdag wel een spijkerbroek mag dragen (op casual friday is immers alles toegelaten). Maar wat dacht je ervan om een simpel wit overhemd, een rechte zwarte pantalon en stoere laarzen naar kantoor te dragen? Niet slecht, toch? 

Kantooroutfit heren

Wanneer je normaal gezien sporty gekleed bent 

Ben je normaal gezien eerder sporty gekleed? Geen probleem. Hoewel het niet toegelaten is om in een sport shirt en shorts naar kantoor te komen, je kunt altijd alternatieven vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie grijze pantalon, een polo en een paar loafers? Sneakers zijn jammer genoeg niet toegelaten bij een zakelijke heren look. 

Outfit heren
Liefs LenaLena Steffen
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG