Duurzame Fashion Merken die jij moet kennen

Door Marjolein Moes | Ads Disclosure | 19/04/2022 17:11
Sustainable Fashion Days
Vrouw met witte jurk in een graanveld

Dé sustainable merken die jouw investering waard zijn!

Duurzaamheid in mode wordt steeds belangrijker in een wereld die zich richt op het maken van groenere keuzes voor onze planeet. Gelukkig zien we deze trend zich uitbreiden in de mode-industrie, waarbij modemerken duurzamer worden en consumenten bereid zijn te investeren in milieuvriendelijke kleding. 

Het kan voor consumenten echter moeilijk zijn om mode te vinden die gericht is op duurzaamheid en een betere toekomst voor ons en de planeet aarde. Daarom hebben wij bij Kleding.nl een selectie gemaakt van onze keuzes voor duurzame merken die uw investering waard zijn voor een betere toekomst!

Omoda

Het familiebedrijf sinds 1875. Zo'n lange bestaansgeschiedenis kun je alleen bereiken door aandacht te besteden aan de wereld om je heen. Daarom is Omoda actief bezig met duurzaamheid gericht op milieu en sociale impact.

Lascana

Van basics tot geraffineerde lingerie, badmode & fashion: duurzaamheid past bij iedereen. Lascana verkoopt items gemaakt op een duurzame manier, van het productieproces tot duurzame katoen!

Duurzame Fashion Merken die jij moet kennen
De Bijenkorf - Sustainable

De Bijenkorf

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. De shop streeft naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit.

OTTO

De shop staat bekend om haar grote keuze aan items. Tussen alle producten, vind je bij OTTO vele duurzame artikelen! Een van de doelstellingen voor OTTO is het gebruik van 100% katoen uit duurzame teelt voor onze eigen en gelicentieerde merken.

ONLY

Een welbekend merk en shop in Nederland. Naast comfortabele kleding, verkopen ONLY ook duurzame items! Onder de naam ONLY LIFE, kun je de ecovriendelijke kleding vinden.

Sustainable Fashion Days
Vrouw in de sneeuw met Patagonia jas

Patagonia

Ontstaan in Amerika, een merk dat volledig gericht is op duurzaamheid. Patagonia is een kledingmerk voor outdoor activiteiten. Naast duurzame materialen, het maken van de producten en het verkopen van tweedehands producten , geeft het merk van hun inkomsten 1% aan de planeet voor het herstellen van de natuur.

 

Kings of Indigo

Nóg een Nederlands, duurzaam kledingmerk. Kings of Indigo produceert kleding op een duurzame manier voor het milieu en de sociale omgeving. Ze staan bekend om hun jeans, die niet meer uit de modewereld weg te denken zijn!

 

Sustainable Fashion Days
Regenboog bergen in Peru

Kuyichi

Een duurzaam kledingmerk, dat is wat Kuyichi is. Ontstaan in Peru, met als doel om mee te dragen aan een mode industrie zonder schade aan het milieu. Gemaakt van 100% biologisch katoen, niet seizoensgebonden en geen uitverkoop.

 

MYoMY

Een Nederlandse, duurzame shop voor tassen, portemonnees en accessoires. MYoMY maakt haar producten met fairtrade productiepartners, duurzame designs en materialen. Gevestigd in Amsterdam, creëren zij de meest tijdloze tassen en accessoires voor iedereen.

 


 

Armed Angels

Gevestigd in Keulen, Duitsland, is Armed Angels sinds 2007 op missie om te laten zien dat mode ook duurzaam kan zijn. Met een waanzinnige kledinglijn , staan zij top wanneer het aankomt op duurzame mode in Europa.

 

Liefs MarjoleinMarjolein Moes
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG