Onverwacht, maar deze kleurencombinatie is momenteel super hot

Door Nike Van den Buys | Trends | 04-02-17
Onverwacht, maar deze kleurencombinatie is momenteel super hot

In de mode bestaan er heel wat ongeschreven regels over kleur. Zo mag je als gast op een trouwerij geen wit dragen, is een felgekleurde outfit op een begrafenis uit den boze en kun je verschillende modekleuren niet zomaar combineren. Maar in de modewereld durft men diezelfde regels weleens aan zijn laars lappen. Herinner jij het huwelijksfeest van Kim Kardashian nog? Daar droegen alle bruidsmeisjes een witte jurk. En ook met gedurfde kleurcombinaties wordt volop geëxperimenteerd in modeland. Momenteel is het namelijk een trend om de kleuren rood en roze te combineren. Onmogelijk denk je? Bekijk dan eens de mooie outfits in deze kleurencombinatie op Pinterest.  Je zult versteld staan. 

Gerelateerde producten

Hoe combineer je rood en roze? 

Van kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel wordt gezegd dat ze in combinatie vloeken. Zo ook met rode en roze kleding. Toch kun je met een simpele vuistregel deze kleurencombinatie wel laten werken: voldoende contrast.  Wil je bijvoorbeeld een felrode broek met een roze blouse combineren? Zorg er dan voor dat de blouse een stuk lichter van kleur is. Hetzelfde gaat op voor fuchsia en felroze. Deze twee kleuren kun je met rood combineren omdat het contrast groot genoeg is. Wij laten het je zien in een voorbeeld. 

Do

Rood en roze combineren

Don't

Not

Keep it simple 

Vind je de mix van rode en roze kledingstukken te heftig?  Hou het dan simpel. Experimenteer eerst met accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld eens rode pumps met een roze jurk of rok combineren.

Wat denk jij van deze trend? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. 

Gerelateerde producten

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG