Waarom een broek met wijde pijp jouw nieuwe uniform wordt

Door Nike Van den Buys | Trends | 01-02-18
Waarom een broek met wijde pijp jouw nieuwe uniform wordt

De broek met wijde pijp is de musthave voor de lente/ zomer 2018. Broeken met wijde pijpen zijn al een tijdje in populariteit aan het stijgen maar dit jaar kun je er gewoon niet meer onderuit. En zeg nu eerlijk, pantalons met wijde pijpen zijn toch ontzettend leuk?  Ik vind broeken met een wijde pijp vooral heerlijk omdat deze niet aan je benen kleven. Vooral in de zomer is dat handig, want ik ga niet graag met blote benen naar kantoor. Pantalons met wijde pijpen zijn bovendien formeler dan je gewone spijkerbroek, maar niet zo duf als een gewone pantalon. Een broek met wijde pijp is helemaal van nu en je vindt dan ook verschillende varianten. Voor het tussenseizoen is een zwarte broek met wijde pijp een goede keuze, de wijde broek met ruit is de must have van het seizoen en wanneer het volop zomert kun je voor een wijde broek met print kiezen. Dit zijn alvast enkele mooie opties als je een broek met wijde pijp wil kopen: 

De broek met wijde pijp voor dames 

De broek met wijde pijp is niet gebonden aan een bepaalde kledingstijl. De broek leent zich wel voor een klassieke outfit, een streetwear look moet sneakers als voor een zomerse vakantie-outfit. Zeker met de culotte kun je alle kanten op. Dit zijn de mogelijkheden. 

De culotte 

De culotte is een halflange broek met wijde pijpen. Culotte is een term die uit het Frans komt en vooral bij  fashionista's gekend is. De culotte is meer bekend als een kniebroek of halflange broekrok. Deze wijde broek is perfect om formeel te dragen met bijvoorbeeld enkellaarsjes, loafers of pumps. Casual draag je 'em daar weer met een paar sneakers. 

Outfit met de cropped wijde boek 

Hieronder heb ik een outfit met de culotte samengesteld die comfortabel is, maar tegelijk heel erg fashionable. Door sporty items zoals de hoodie en de sneakers geef je de culotte een eigentijdse uitstraling. 

De broek met wijde pijpen combineren

De palazzo broek 

De palazzo broek is een wijde lange broek. Deze broek is de perfecte broek om tijdens de zomer naar kantoor te dragen. In dat geval kies je best voor een palazzo broek in een neutrale kleur zoals zwart, beige of grijs. Die kun je uitstekend combineren met pumps en een shirtje of een blouse. Voor je vrije tijd is een palazzo broek met print dan weer ontzettend leuk. Die draag je in de zomer met een top en sandaaltjes. 

Outfit met de palazzo broek 

De palazzo kun je ook naar kantoor dragen. Dat laat ik je met deze outfit zien. Door de blouse en de pumps krijgt de palazzo broek een zakelijke uitstraling. 

Palazzo broek combineren

Flare pants

Flared pants is de Engelse benaming voor een broek met wijde pijpen. Broeken uiteenlopende pijpen waren in de jaren '90 en '70 erg populair. Denk maar aan ABBA. Zelf droeg ik ze 10 jaar gelden ook met een cropped top en platform schoenen. Niet bepaald de outfit die ik nu zou dragen. Maar van broeken met uiteenlopende pijpen ben ik nog steeds fan. 

Outfit flare pants 

Voor deze look met de flared pants heb ik gekozen voor een tof shirtje met een quote en Vans-sneakers. Een flared pants is een uitgesproken kledingstuk, waardoor 'em combineren niet altijd van een leien dakje gaat. Casual items zoals sneakers, sweaters en shirts maken de look luchtiger en bijgevolg ook meer draagbaar. 

outfit casual flared pants

       

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG